Extremiștii maghiari în conflict cu romii din Cegled

0

Aseară, 19 august, în toiul pregătirilor pentru sărbătoarea națională, în orașul Cegled din Ungaria au început să se mobilizeze membrii organizației de extremă dreaptă Garda Maghiară, cu intenția de a intra în conflict cu locuitorii de etnie romă ai orașului.

 

 

Pe unul dintre site-urile GM se afirmă că 17 membri ai Gărzii au fost atacați ieri, în timp ce se adunaseră la un grătar, de 70 de romi înarmați cu coase și săbii. Curios e că în urma atacului nimeni n-a fost rănit. Deocamdată, nu a fost confirmată din nici o altă sursă versiunea site-ului.

Garda Maghiară a făcut un apel la mobilizare patriotică. Aseară erau așteptați în Cegled și microbiștii patrioți din toată țara.

Pe site-ul I AM ROMA a fost publicat un apel semnat de Mohacs Andrea care cere protecție pentru familiile romilor din localitate.

Informațiile despre situația din Cegled sunt încă neclare (primarul orașului a declarat că n-a știut nimic despre ce s-a întîmplat aseară) dar e de așteptat ca tensiunea să nu dispară în cursul zilei de azi. Poliția a reușit să mențină ordinea.

Garda Maghiară a fost înființată în 2007 de partidul Jobbik și a fost desființată prin lege în 2008 dar membrii organizației continuă să se întîlnească informal.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger