Extraterestrii ne aud tot mai prost

1

alien

Formele inteligente de viata de pe alte planete capteaza din ce in ce mai greu semnalele tot mai slabe transmise de radiouri si televiziuni, ceea ce impiedica eventualele vizite pe Pamant din adancul Universului.

La o intalnire speciala pe marginea scotocirii dupa viata extraterestra, organizata la Royal Society, in Londra, astronomul american Frank Drake – care si-a ascutit urechile mai bine de 50 de ani in cautarea unor semnale radio venite de la civilizatii din afara Terrei – si-a exprimat ingrijorarea ca sistemele de radiodifuzine de pe planeta noastra devin din ce in ce mai eficiente. Ceea ce face ca semnalele transmise de pe Pamant catre lumea extraterestra sa fie tot mai greu de captat.

De multa vreme, astronomii traiesc cu presupunerea ca o tehnica standard folosita de formele de inteligenta extraterestra pentru a depista urmele altor civilizatii din galaxia noastra ar fi captarea semnalelor transmise de televiziuni, radiouri si radare, a explicat Frank Drake, citat de The Guardian. Asta pentru ca si astronomii au folosit aceeasi tehnica – pana acum fara succes – pentru depistarea extraterestrilor.

In trecut, programele radio si TV erau difuzate din imense statii pamantene. Acestea transmiteau semnale la o putere de mii de watti, semnale ce puteau fi depistate cu usurinta in adancurile Universului, dupa calculele oamenilor de stiinta. In momentul de fata, insa, majoritatea programelor sunt transmise prin sateliti care se folosesc de doar 75 de wati si care au antenele indreptate spre Terra, nu spre adancurile Universului.

„In America, s-a trecut de la radiodifuziunea analogica la cea digitala si acelasi lucru se va intampla foarte curand si in Marea Britanie. O data cu aceasta schimbare, transmisiunile devin de patru ori mai slabe, pentru ca sistemul digital foloseste mai putina putere. Foarte curand vom ajunge de nedepistat”, s-a pronuntat Frank Drake. Atat el, cat si ceilalti oameni de stiinta prezenti la intalnirea de la Royal Society si-au exprimat convingerea ca exista viata pe alte planete.

Foto: Flickr – Kevin Dooley

Tags:Un comentariu

  1. Incepand cu 2005-2006 Xtraterestrilor sau – Civilizatiilor exterioare – li s-a interzis sa mai vina pe Terra. Pentru ca nu s-au comformat de la inceput au fost obligati sa o faca – prin distrugerea navelor lor. Deci din aceasta cauza nu mai vin si nu din ce prostii spun “Un grup de savanti englezi”!

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger