Extratereștrii ar putea distruge umanitatea dacă nu reducem emisiile de gaze cu efect de seră

4

Creșterea nivelului de gaze cu efect de seră i-ar putea alarma pe extratereștri, care ar considera că suntem o amenințare tot mai mare, avertizeaza un raport al NASA. S-ar putea să nu fie cea mai puternică motivație pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, dar măsura ar salva umanitatea de un atac extraterestru.

Urmărindu-ne de la depărtare, extratereștrii ar putea vedea schimbările în atmosfera Pământului ca un simptom al unei civilizații care se dezvoltă incontrolabil și ar putea lua măsuri drastice pentru a ne opri din a deveni un pericol serios, spun cercetătorii NASA.

Shawn Domagal-Goldman și colegii săi de la Divizia de Științe Planetare din cadrul NASA au realizat o listă de rezultate posibile în urma unei întâlniri dintre oameni și extratereștri. Lista are ca scop pregătirea umanității pentru contact.

Cercetătorii împart contactul cu extratereștrii în trei categorii: avantajos, neutru și dăunător. O întâlnire benefică pentru noi ar fi detectarea inteligenței extraterestre, de exemplu prin interceptarea comunicațiilor extraterestre, care ne-ar ajuta să ne îmbogățim cunoștințele și să găsim soluții pentru probleme globale precum foametea, sărăcia și bolile.

Cele mai rele scenarii sunt imaginate de cercetători în cazul în care extratereștrii ar dăuna umanității, chiar și accidental. Raportul arată că dacă extratereștrii ar veni să mănânce, să ne înrobeze sau să ne atace, oamenii ar fi zdrobiți fizic sau prin contractarea bolilor aduse de vizitatori. De asemenea, umanitatea ar putea fi ștearsă de pe fața Pământului dacă o civilizație avansată ar face vreun experiment care ar face galaxia nelocuibilă.

Pentru a proteja șansele umanității de supraviețuire, cercetătorii recomandă discreție în ce privește trimiterea mesajelor în spațiu, în special referitoare la construcția noastră biologică, care ar ajuta la construirea de arme împotriva oamenilor.

Autorii raportului avertizează, cu precădere, că extratereștrii ar fi îngrijorați de civilizațiile care se dezvoltă foarte repede, întrucât pot distruge altă viață, așa cum oamenii au împins speciile de animale în pragul extincției. Într-un scenariu extrem, extratereștrii ar disturge umanitatea pentru a proteja alte civilizații.

“O lovitură din partea extratereștrilor ar fi posibilă în primele faze ale dezvoltării întrucât o civilizație devine tot mai greu de distrus pe măsură ce se extinde. Iar umanitatea abia intră în perioada în care dezvoltarea sa este detectată de extratereștri, întrucât expansiunea noastra duce la modificarea compoziției atmosferei Pământuluidin cauza emisiilor de gaze cu efect de seră”, se arată în raport.

Omuleții verzi ar putea avea de obiectat cu privire la distrugerea mediului și să se decidă să ne șteargă de pe fața Pământului. Aceste scenarii ar trebui să ne determine să ne limităm creșterea și să reducem impactul asupra ecosistemelor globale, se mai arată în raport.

Sursa: Guardian

Foto: Reuters


4 comentarii

  1. Ok ..imi place adrticolul. Mult! dar “probleme globale” nu’s nici foamea, nici saracia ori bolile ci LACOMIA,INDIFERENTA si IGNORANTA…lot’s of luck!

  2. Pingback: Extraterestrii ar putea ataca Terra daca nu reducem emisiile de CO2 | Dan Tănăsescu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger