Expunerea la pesticideîn timpul sarcinii face copiii mai proști

0

Dacă acum două luni și jumătate aflam cu stuopare că cei mici ar putea avea un IQ diminuat mai târziu în viață dacă sunt supuși unei diete bogate în alimente procesate, acum aflăm că același efect îl are și expunerea lor la un anumit tip de pesticid pe durata sarcinii. Vorbim în acest scaz de o scădere de până la 7 puncte în cadrul testelor de inteligență. Aflați de ce pesticide e vorba.

În cadrul unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Columbia, care a implicat subiecți afro-americani și dominicani, copiii ai căror mame au prezentat cele mai ridicate niveluri ale unui tip de isecticid organofosfat – clorpirifos – în sânge în timpul sarcinii au obținut cu trei puncte mai puțin la testele IQ la vârsta de 7 ani decât ceilalți, informează Time. În cadrul unui alt studiu, realizat de oamenii de știință de la Universitatea din California, Berkely, care au analizat nivelurile unui produs de descompunere al insecticidelor organofosfate din urina mamelor, diferența dintre IQ-ul copiilor ai căror mame prezentau cele mai ridicate niveluri și cel al celorlalți implicați în studiu a fost și mai mare – 7 puncte.

Iar potrivit unui al treilea studiu, întreprins la Centrul Medical „Mt. Sinai” din New York, copiii mamelor cu cei mai mulți metaboliți ai unor insecticide în urină au obținut rezultate mai slabe la testele cognitive începând cu vârsta de 12 luni, trend care a continuat și în anii următori. Oamenii care nu își permit să renunțe la substanțele chimice cu care își protejează recoltele în favoarea unora organice sunt îndemnați să spele bine fructele și legumele, eventual cu o perie, pentru a mai îndepărta din reziduurile organofosfate și a-și proteja astfel și copiii.

Foto: Reuters

Citiți și:

Copiii cu trei părinți naturali sunt în ciocul berzei

Cît de implicaţi să fie părinţii în creşterea copiilor: mamele tigru şi mamele bune

10 metode de a alege sexul copilului

Bebelusii transmit mesaje secrete

Alaptatul, hrana si legatura unica intre mama si copil. Se poate inlocui?

Cuplurile isi pot face teste ADN inainte de a hotari sa aiba copii

Un sfert dintre femeile americane au copii de la mai mulţi bărbaţi

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger