Expoziție inedită: O femeie va naște într-o galerie de artă

0

Nașterea unui copil este un eveniment în primul rând privat; nu și pentru Marni Kotak care va naște primul său copil într-o galerie de artă din Brooklyn. “Prin nașterea în public, pot aduce la lumină ceva cu ce societatea noastră are niște probleme”, spune viitoarea mamă.

“Mă deranjează când le aud pe femei vorbind disprețuitor despre propriile lor corpuri, mai ales când vine vorba de naștere, deși asta este cu adevărat cea mai mare putere a femeilor”, completează ea.

Nașterea va avea loc la Galeria Microscope, unde scena este pregătită cu patul bunicii și o cadă unde va avea loc nașterea. Kotak, în vârstă de 36 de ani și însărcinată în opt luni, va fi asistată de o moașă și o doula – femeie care asistă o altă femeie în momente importante din viață, precum nașterea sau decesul.

Nașterea nu va fi, însă, accesibilă publicului larg, ci unui grup restrâns de persoane care au mai venit la galerie și s-au interesat de eveniment. Expoziția “The Birth of Baby X” are loc între 8 octombrie și 7 noiembrie. Aceasta este doar primul act, întrucât viitoarea mamă are de gând să urmărească dezvoltarea copilului în cadrul “Raising Baby X”, care “recontextualizează creșterea unui copil zi de zi într-un act artistic”.

Foto: Microscope Gallery


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger