Expoziție foto: De ce merită Roșia Montană să se afle pe lista UNESCO

1

Roşia Montană reprezintă cel mai extins şi cel mai important complex subteran de exploatare minieră auriferă din perioada romană din întreaga lume, cunoscut în prezent. Acest lucru în sine este suficient pentru a-i da o importanţă internaţională de excepţie. Această importanţă este sporită de asocierea cu un peisaj de suprafaţă cu aşezări, cimitire, monumente funerare şi locuri de prelucrare a minereului, precum şi de descoperirea tăbliţelor cerate care oferă informaţii despre comunităţile miniere şi despre natura activităţilor miniere şi organizarea acestora. – concluziile unui studiu realizat de renumiți experți britanici specializați în arheologie minieră și Lume romană.

 

rosia

 

Expoziția Patrimoniul cultural de valoare universală – o incursiune cronologică în istoria Roșiei Montane ilustrează această serie de valori care pun Roșia Montană pe lista siturilor cu potențial UNESCO.

Expoziția este organizată de Alburnus Maior, Asociația București și Asociația “Arhitectură. Restaurare. Arheologie”, cu sprijinul Muzeului Național al Țăranului Român.

Expoziția este deschisă între 06.02 – 25.02 2014 la Sala Acvariu a Muzeului Național al Țăranului Român. Se poate vizita de marți până duminică, de la orele 10.00, iar intrarea este liberă.


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger