Expoziţie de fotografie – Dominatrix – despre vulnerabilitate şi naturaleţe

0

Alchemia – Centru pentru Arte Contemporane din Bucureşti deschide seria expoziţiilor de toamnă cu o poveste în imagini a sentimentelor puternice, semnată de fotografa Camelia Popescu, pe care v-am prezentat-o acum două luni pe TOTB.

 

 

Joi, 12 septembrie 2013, ora 20:00, are loc vernisajul expoziţiei „Dominatrix”, la sediul Alchemia (Calea Moşilor nr. 95, Bucureşti): o serie de fotografii care vorbesc despre vulnerabilitate, slăbiciune şi naturaleţea fiecăruia dintre noi, o naturaleţe pură, neîngrădită de măştile sociale pe care le purtăm zilnic. „Viziunea fotografei Camelia Popescu este transmisă prin intermediul nudurilor a 14 bărbaţi surprinşi în situaţii vulnerabile, în poziţii de dezechilibru, de confuzie. Uneori personajele sunt prinse în tumultul vieţii, alteori sunt strivite de spaţii strâmte sau sunt încarcerate, confundându-se cu reflexiile lor”.

Pe lângă nudurile masculine, expoziţia cuprinde şi două nuduri feminine, două modele în poziţii de forţă, dominatoare (de unde şi numele expoziţiei). După cum afirmă Camelia Popescu, cele două cadre “nu sugerează, totuşi, o rivalitate între cele două sexe. Femeia reprezintă provocările vieţii, momentele care uneori sunt mai dificile decât poate suporta bărbatul. Am încercat o abordare nouă, o schimbare de perspectivă pentru că în media, în tot ce înseamnă fashion, prezentare publică, bărbaţii sunt determinaţi şi puternici. Eu nu vreau să contravin acestei viziuni, ci pur şi simplu să arăt că există şi o latură vulnerabilă, că există momente în care şi bărbaţii sunt depăşiţi de situaţie, sunt în căutare, că au momente în care îşi arată adevăratele sentimente”.

Mai multe detalii: Alchemia


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger