Expoziția artistului rus care luminează cele mai vulnerabile locuri din România se redeschide la Creart

0

Călătoria Lunii Personale în România – Leonid Tishkov se redeschide publicului marți, 12 iulie, de la ora 19.00, la Creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti din Lahovari nr. 7. Anul trecut, Povestea Lunii Personale a reprezentat România la ARTCOP 21 Global climate art festival, care a cuprins 496 de evenimente culturale în 52 de țări.


La sfârșitul lui august 2015, luna a călătorit 2.000 de kilometri prin România, luminând unele dintre cele mai grave probleme de mediu de pe traseu. Ce ne-a arătat:

  • Pădure bătrână de fag și pădure defrișată din Parcul Național Piatra Craiului;
  • «Pietre vii» – trovanții din Costești și cariere ale zăcămintelor epuizate din Roșia Montană;
  • Biserica de piatră plină de lumină din Sântămăria-Orlea și biserica acoperită cu «apele» iazului de decantare din satul părăsit Geamăna;
  • Zidurile fabricii de formaldehidă din Sebeș și gărdulețul casei din spatele CET Rovinari.

Deplasarea neobișnuită a Lunii prin România a fost înregistrată de artistul rus Leonid Tishkov prin 14 fotografii și de alți martori oculari prin notițe, însemnări pe hartă și înregistrări video.

Expoziția Interactivă “Călătoria Lunii personale în România” este
✔ o invitație din partea Lunii înseși care va fi “gazda” care vă întâmpină la intrare și vă invită să creați propria fotografie cu ea ✔ experiența de a vedea lucruri care nu se văd la lumina zilei – fotografii artistice nocturne din locuri greu accesibile ✔ specialiști care vor răspunde întrebărilor legate de zonele fotografiate (Rovinari, Roșia Montana, Sebeș, Pădurile din Piatra Craiului etc) ✔ și…o întâlnire romantică alternativă sub clar de Lună

De 12 ani Artistul Leonid Tishkov fotografiază povestea Lunii pe toate continentele. A călătorit cu instalația în China, Franța, Taiwan, Statele Unite ale Americii, Noua Zeelandă și Arctica.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger