Explore Camino – conferinta despre Camino de Santiago

4

Pelerin pe drum

Camino e un drum strabatut de calatori din intreaga lume aflati in cautarea sensului vietii sau a unor experiente culturale de neuitat. Pentru prima data in Romania, o conferinta dedicata Camino de Santiago isi propune sa aduca acest drum de pelerinaj in atentia romanilor si sa creeze un spatiu de impartasire a experientelor celor care l-au parcurs deja. Proiect al pasionatilor de Camino, Explore Camino are loc sambata, 27 martie, incepand cu ora 13:30, in sala Tinerimea Romana din Bucuresti. Intrarea este libera.

Camino de Santiago sau, pe scurt, „Camino” este un drum de pelerinaj care traverseaza Spania de la Est, de la poalele Muntilor Pirinei, pana la Vest, in orasul Santiago de Compostela, capitala regiunii spaniole Galicia. Drumul de 900 km atrage mii de calatori anual, care strabat cu rucsacul in spate peisaje variate, localitati traditionale si numeroase puncte de interes cultural, gastronomic si istoric.

Cu o traditie de peste 1.000 de ani, acest drum s-a format datorita pelerinilor care veneau inca din Evul Mediu la mormantul Sfantului Iacob, fiind considerat al treilea pelerinaj crestin dupa Ierusalim si Roma. In prezent, motivatia religioasa s-a estompat, iar Camino este strabatut anual de mii de calatori din intreaga lume, cu motivatii extrem de diverse.

Camino are darul de a-si lasa amprenta in sufletele oamenilor care il parcurg. De aceea toti cei implicati in proiect, povestitori si echipa, sunt fosti pelerini pentru care aceasta calatorie a avut o semnificatie aparte.

Dorinta lor este sa faca cunoscut Camino de Santiago in Romania, sa adune povestiri de pe drum si informatii practice pentru cei care ar vrea sa-l parcurga. In plus, publicul va fi asteptat cu o expozitie de fotografii si… prajiturele de casa.

Vorbitori

Veronica Dragoi –  proprietar Friends Hostel, autor al cartii „Camino – o calatorie care mi-a schimbat viata”. A parcurs Camino de doua ori, pe jos.
Ion Nicolae – profesor universitar doctor de geografie, autor de manuale. A parcurs Camino de doua ori, pe jos.
Ramona Venturini – profesor de germana, astrolog, autor al cartii “Pelerini la Santiago de Compostela – Jurnalul celor 900 de km perpedes din Pirinei pana la Atlantic pe Camino”. O iubitoare a Camino, a parcurs traseul de patru ori pe jos.
Richard Reese – managing partner Human Invest, cetatean olandez care locuieste in Bucuresti. A parcurs Camino o data, cu bicicleta.
Francesca Dogaru – studenta si actrita colaboratoare a Teatrului Masca. A strabatut Camino cu bicicleta, o data.
Marcel Doros – speolog, instructor de arte martiale. A tinut numeroase prezentari despre Camino, drum pe care l-a parcurs deja de doua ori, pe jos.

Echipa Explore Camino

Catalina Murariu – coordonator proiect. In viata cotidiana este marketing manager Elevate. A parcurs Camino de doua ori, pe jos.
Alex Spineanu – grafica si fotografie. Grafica si fotografie, asta face si in afara proiectului, sub umbrela Loud Images. A mers pe jos pana la Santiago, o data.

Proiectul este sustinut de Institutul European al Itinerariilor Culturale.

Tags:4 comentarii

  1. Ar trebui precizat ca sunt mai multe “Caminos” de Santiago. Cel mai cunoscut este insa cel francez, care pleaca de undeva de linga granita cu Franta. Va las o pagina care ne-a ajutat pe noi in pregatirea drumului (noi am facut doar ultimii 112Km din “Camino” dar ne-am propus sa mai facem cel putin inca o parte).

  2. Pingback: Din Bucuresti in Santiago de Compostela cu bicicleta. Camino de 4.000 de kilometri pe doua roti » Think Outside The Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger