Explicație genetică pentru oamenii care mănâncă oricât și nu se îngrașă

0

Acele persoane enervante care susțin că pot mânca orice fără să se îngrașe au o susținere și din partea științei. Cercetătorii au descoperit gena care te face slab.

În timp ce multe gene au fost identificate ca ducând la obezitate, acum este pentru prima dată când avem o explicație genetică pentru persoanele slabe.

Potrivit studiului, publicat în Nature, genele sunt un grup de 28 care formează o parte din cromozomul 16. Anul trecut, aceeași echipă de cercetători a aflat că persoanele fără aceste gene sunt de 43% mai predispuși să sufere de obezitate fatală.

Se pare că a fi slab și gras sunt fețele aceleiași monede. Cercetătorii de la Imperial College London și Universitatea din Lausanne, Elveția spun că una din 2.000 de persoane are genele duplicat, bărbații find de 23 de ori mai predispuși să fie slabi, iar femeile de 5 ori mai predispuse să fie slabe oricât ar mânca.

În mod normal, fiecare copil are o copie a fiecărui cromozom de la fiecare părinte, deci are două copii ale fiecărei gene. Dar, câteodată, secțiuni ale unui cromozom pot fi duplicate sau șterse, rezultând într-un “dozaj” anormal al genelor, explică cercetătorii.

“Aceasta este prima cauză genetică a faptului că oamenii sunt extrem de slabi care a fost identificată”, spune profesorul Philippe Froguel, cercetătorul care a condus studiul.

Foto: Flickr / trygvesmor

Sursa: Daily Mail


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger