Experiment social: Oameni deghizați în persoane fără adăpost, ignorați de persoanele dragi

3

O agenție de publicitate din New York, Silver+Partners, a realizat un clip video pentru programul New York City Rescue Mission, care asigură mâncare, adăpost și haine persoanelor nevoiașe, în care rude și parteneri de viață ai unor oameni deghizați în persoane fără adăpost trec pe lângă aceștia din urmă fără să-i recunoască, scrie Huffington Post. O singură persoană nu a apărut în filmuleț pentru că nu a putut suporta faptul că a fost ignorat de familie.

 

 

Experimentul social, care face parte din campania Make Them Visible, arată cât de invizibile sunt persoanele fără adăpost pentru trecătorii de pe stradă. Agenția de publicitate și compania de producție din spatele inițiativei au angajat actori pentru clip și i-au contactat apoi pe membrii familiilor lor pentru a face parte dintr-un experiment social. Aceștia din urmă n-au avut nicio idee despre ce era vorba și au aflat abia la final, când s-au văzut trecând pe lângă ruda sau partenerul lor de viață “fără adăpost” fără să-i recunoască. “Acest experiment ne amintește că persoanele fără adăpost sunt oameni ca noi, cu o singură excepție”, spune Craig Mayes, directorul executiv al New York City Rescue Mission, pentru Huffington Post. “Se află în necaz și durere. Și sunt unchiul sau verișorul sau soția cuiva.”

Puteți urmări filmul AICI.

Puteți accesa și:

Persoanele fără adăpost din Brazilia susțin că au fost alungate din fostele locuințe de Cupa Mondială

Un bărbat fără adăpost a câștigat premiul cel mare la loto cu ultimele monede pe care le mai avea

VIDEO În 12 ani, un bucătar a oferit oamenilor străzii 1,5 milioane de porţii de mâncare

O tânără a strâns 3.600 de euro în 24 de ore pentru a-l trimite pe un om al străzii acasă, în Jamaica

VIDEO Un bărbat îi serbează ziua de naştere unei femei fără adăpost

Un poliţist din New York i-a cumpărat ghete unui om al străzii

Cum a devenit o fată a străzii campioană mondială

FOTO Portrete emoţionante ale unor oamenii străzii

Iubire și agonie în stradă

Mizerabilii


3 comentarii

  1. Niste videouri impresionante! Dumnezeu sa ne ajute sa ne schimbam radical si sa ii tratam pe TOTI oamenii la fel, pentru ca in fata Lui toti suntem egali. Orice fel de haine am avea si orice fel de locuinte, toti suntem la fel, tot oameni … si, oricum, dincolo de mormant nu luam NIMIC!

    Asa ca am face bine sa ne gandim la viata de dincolo si sa ne pocaim de pacatele noastre. Sa acceptam ca Hristos a platit in locul nostru, pentru pacatele noastre, prin moartea Sa si sa Il primim in inimile noastre ca Mantuitor si Domn. Atunci El ne va da putere sa traim frumos, curat si IUBIRE pentru TOTI oamenii. Aici e greu, sunt multe necazuri, dar dincolo, in iad e o suferinta de nedescris. Nu trebuie sa ajungem acolo! De aceea ASTAZI sa ne intoarcem la Dumnezeu si El Se va intoarce inspre noi! Nu e de ajuns sa avem ritualuri, o forma de religie, canoane si sarbatori! Trebuie sa avem o RELATIE personala cu Hristos, El sa traiasca in noi si prin noi!

    Dumnezeu sa va binecuvinteze!

    Ma bucur inca o data pentru aceste videouri minunate!

    Sa citim Scriptura, acolo sunt chiar cuvintele lui Dumnezeu pentru noi, scrise cu multa iubire si durere!

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger