Experiment: O familie de suedezi a trăit eco și și-a redus amprenta de carbon de șapte ori

0

După șase luni de viață fără carbon, într-o casă special construită în Stockholm, Suedia, familia Lindell s-a întors acasă pentru a reflecta la lecțiile învățate. Proiectul a avut scopul de a dovedi că o familie poate avea o viață normală producând doar o tonă de emisii de dioxid de carbon pe an, de șapte ori sub media normală.

Oamenii de știință susțin că media de șapte tone și jumătate de dioxid de carbon emisă de o persoană pe an nu este sustenabilă, astfel că o familie de suedezi s-a aventurat într-un proiect de șase luni prin care au încercat să trăiască eficient din punct de vedere al consumului de energiei. Au condus o mașină electrică, și-au făcut vacanțele local, au mâncat mai puțină carne și au făcut dușuri mai scurte.

“În șase luni, familia Lindell a reușit să ajungă de la șapte tone la 1,5 tone de dioxid de carbon, ceea ce e uimitor. Nu am crezut că vor ajunge așa departe, deși am stabilit obiectivul de o tonă. S-au apropiat foarte mult de scop, e admirabil”, spune Hakan Axelsson, coordonatorul proiectului “One Tonne House”.

„Nu cred că trebuie să fie scump să mănânci inteligent, având grijă de hrană economisești bani”, spune Nils Lindell, participantul în cadrul proiectului.

Reprezentanții proiectului spun că experimentului impune un nou standard pentru un viitor fără carbon.

Foto: Reuters


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger