Expediţie românească în Munţii Anzi

0

Patru membri ai Clubului Alpin Român, secţia universitară Cluj, vor porni pe data de 10 iunie într-o expediţie alpină, “Cordillera Blanca 2012”, care se va desfăşura în America de Sud – mai exact, în partea central – nordică a Munţilor Anzi, pe teritoriul statului Peru, în masivul Cordillera Blanca.

 

 

Mihnea Prundeanu, Claudiu Chiorean, Alexandru Prigoană şi Alexandru Sava sunt cei patru alpinişti români care participă la această expediţie. „Am intrat pe ultima sută de metri cu pregătirile. Itinerarul este definitivat, biletele de avion achiziţionate, echipamentul aproape în totalitate pregătit, mai aşteptăm încă un răspuns pozitiv din partea unor potenţiali sponsori. La antrenamente am început deja să scădem intensitatea, încercând să ne odihnim mai mult în timpul rămas până la plecare şi să economisim energia pentru ascensiunile din Peru”, spune Mihnea. Scopul expediţiei este de a realiza ascensiuni pe trei vârfuri montane tehnice, evitând rutele clasice şi comerciale, iar două din aceste ascensiuni vor fi premiere naţionale: este vorba de urcarea vârfului Huandoy Norte (6395 m) şi a vârfului Chacraraju (6108m), munţi acoperiţi în totalitate de zăpadă şi gheţari permanenţi. Celălalt vârf care va fi urcat este Alpamayo – 5947m.

 

 

 

Cele trei vârfuri pe care le vor urca alpiniştii români


„Ideea care stă la baza filosofiei noastre de a urca munţii este de a păstra muntele şi spiritul acestuia neatins. Urcăm cât de etic se poate, fără porteri în traseu, fără a amenaja corzi fixe şi tabere intermediare”, explică alt membru al expediţiei, Claudiu Chiorean. Pe toată durata acesteia, cei patru alpinişti vor încerca să menţină un jurnal online, cu materiale foto şi video. Site-ul oficial al expediţiei este: www.expeditieperu2012.com, dar poate fi urmărită şi pe pagina de Facebook sau pe Twitter. Expediţia va dura 40 de zile, de la jumătatea lunii iunie şi până la finalul lunii iulie. Cordillera Blanca este unul dintre cele mai spectaculoase lanţuri montane din Anzi, cu o lungime de aproximativ 280 km, cu vârfuri impresionante acoperite de gheaţă, de o frumuseţe unică.

 

Sursa: Expediţia „Cordillera Blanca 2012”
Foto: Expeditieperu2012.com


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger