Expeditia EcoGroenlanda pusa in pericol de eruptia vulcanica din Islanda

0

Exploratorii Ticu Lacatusu si Cornel Coman risca sa rateze startul in cea mai indrazneata aventura romaneasca: Eco-Greenland 2010, se arata intr-un comunicat. Momentan ei sunt blocati in aeroportul din Copenhaga asteptand confirmarea zborului ce urma sa ii duca intai in Islanda si de acolo mai departe in Groenlanda.

Zborul catre Islanda ar fi trebuit sa decoleze ieri la pranz dar a fost amanat de mai multe ori. ”Am ajuns aseara la Copenhaga. Zborul spre Islanda s-a amanat pentru 15:30 apoi pentru 18:30, dar e incert. Asteptam confirmarea. Nu cred ca va veni. Daca nu plecam vom rata tot lantul de rezervari deja facute.” declara prin SMS Ticu Lacatusu, primul roman pe Everest si autor a cinci premiere alpinistice mondiale pentru Romania.
 
Cei doi pionieri ai alpinismului romanesc, Ticu Lacatusu si Cornel Coman, au demarat acest proiect ambitios, Eco-Greenland 2010, pe data de 18 aprilie 2010. Ei urmau sa traverseze Groenlanda de la est la vest, pe schiuri, pe cea mai lunga si anevoioasa ruta. Cu o lungime totala de peste 600 de km, acest traseu nu a mai fost parcurs de nimeni pana in prezent, acest fapt conferind proiectului statutul de premiera. Expeditia este organizata fara sprijin din exterior, iar resursele de hrana ale celor doi sunt calculate sa acopere 35 de zile de expeditie.
 
”Am investit foarte mult sufleteste in acest proiect. Vrem ca Ticu si Cornel sa reuseasca pentru mandria noastra, a romanilor. Nu am luat in calcul cazul unei catastrofe naturale, dar iata ca s-a intamplat. Ii vom sustine cat este nevoie si ii asteptam sa se intoarca victoriosi”, declara Augustin Russu, general manager Baumix, companie care este sponsorul principal al expeditiei.

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger