Excesul de Facebook și Twitter poate duce la psihoze

0

Dacă v-ați obișnuit să adormiți cu Facebook sau Twitter sau altă rețea socială deschise, poate ar trebui să vă revizuiți obiceiurile. Din ce în ce mai multe studii trag un semnal de alarmă asupra conectării excesive la Internet. Efectele nu sunt deloc plăcute.

Un studiu din Israel raportează că utilizarea excesivă a rețelelor sociale de pe Internet poate duce la simptome psihotice, delir, anxietate și confuzie.

Doctorul Uri Nitzan de la Facultatea de Medicină Sackler din Tel Aviv a prezentat trei cazuri de pacienți care au încercat să scape de singurătate prin relații virtuale intense. Toate aceste relații au dus la suferință, trădare și invadare a intimității. Doi dintre pacienți s-au simțit vulnerabili după ce au împărtășit secrete intime, iar cel de al treilea a trăit halucinații tactile, crezînd că persoana de partea cealaltă a ecranului îl atinge

Toți pacienții, a spus Nitzan, au dezvoltat simptome psihotice, incluzînd deliruri legate de persoana de partea cealaltă a ecranului și conexiunea lor cu aceasta.

Pe măsură ce Internetul se răspîndește, se răspîndesc și psihopatologiile precum dependența de Internet și delirurile legate de tehnologie și relațiile virtuale.

În DSM (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders), ediția din 2013, ar putea fi inclusă și dependența de Internet ca problemă psihică.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger