Euro Bike 2010: Biciclete acadea, carboane hi-tech si cum poti cuceri lumea pe doua roti

7

Cel mai mare targ de biciclete din lume se tine, an de an, la inceputul lui septembrie la Friedrichshafen, in sudul Germaniei. O cohorta de industriasi ai bicicletelor isi prezinta noile modele din anul urmator publicului. Culori, tehnologii ultime, design, ergonomii sunt puse in sluja bicicletei. Doar, doar o inceta sa mai ramana o ustensila de performanta si va incepe sa cucereasca, cu adevarat, lumea.

de Cosmin Popan (material publicat pe Portocala Mecanica). Fotografii de Ionut Leontie

Intr-o piata dominata de biciclete de facut sport, rupt muschi si cerut seringi dubioase cu eritropoetina pentru si mai multa viteza, e greu sa construiesti o bicicleta pe care ar incaleca toata lumea. Inca nu s-a inventat varianta Tata Nano a bicicletelor, pe care sa si-o poata permite oricine, iar industria velo e departe de a satisface mainstream-ul.

Marii producatori de biciclete au insa o ambitie mare: sa intre in fiecare gospodarie si sa impinga una bucata vehicul cu pedale in garajele ticsite cu masini ale oamenilor din intreaga lume. Bicicletele de oras sunt gura de oxigen pentru o industrie in cautarea unei identitati. Va prezint mai jos o galerie foto cu cele mai chic biciclete de oras, precum si accesoriile prezentate la Euro Bike care fac din bicicleta un must have pentru toata lumea.

Casti Yakkay

Desi par niste simple palarii, castile de la Yakkay adapostesc un sistem de protectie foarte eficient.

Nirve Paul Frank

Cruiser-ele produse de americanii de la Nirve in cooperare cu celebrul producator de haine si accesorii funky Paul Frank.

Selle An-Atomica

Cine spunea ca o sa de bicicleta trebuie sa fie neagra si din musama? Roz, rosie sau galbena ce are?

Vanmoof No 5

Ultimul model scos de olandezii de la Vanmoof impresioneaza prin conceptul de wireless dus la extrem: faruri care se alimenteaza de la soare, lant incorporat in cadru.

Biomega by Puma

Niste designeri de biciclete iscusiti, vorbim aici de danezii de la Biomega, au batut palma cu Puma. Si a iesit un cargo bike ce-ti face viata mai usoara cand ai de transportat chestii mai voluminoase dupa tine.

Monkeylectric

Un sistem de lumini ce se baga intre spitele rotii. Cu un soft vandut de americanii de la Monkeylectric poti sa iti pimpuiesti bicicleta cu ce imagine vrei tu.

Hello Kitty

Chiar credeati ca pisiceala nu merge cu bicicleta?

Cinelli

Daca sunteti hipster si inca nu stiti ce bicicleta single speed/fixed gear ar trebui sa vi se asorteze, Cinelli e raspunsul.

Knog

Un producator australian de accesorii pentru biciclete de oras (faruri, lanturi) care nu stie ce-i aia pudoarea. Standul Knog de la Euro Bike a fost cel mai cool si mai controversat.

Cititi si:

Coltul bicicletelor: City bike cu aspect de cursiera

Coltul bicicletelor: Robustete poloneza

Coltul bicicletelor: Prima bicicleta de care m-am indragostit

Tags:7 comentarii

    • Fii sigur ca expozitia cuprindea tot ce se poate in materie de biciclete si accesorii. Articolul trebuia sa iti atraga atentia cumva.

  1. Pingback: Coltul bicicletelor: Van Moof, o bicicleta cu caracter » Think Outside The Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger