Eu în România viitorului lăsat la voia lor

2

Anul 2023. Am 36 de ani şi sunt încă tânăr. Am fost aseară la un concert cu soţia şi când ne întorceam acasă am făcut accident de maşină. Deşi aveam verde la semafor, am fost loviţi în plin de un Mercedes cu numere de corp diplomatic. Şoferul, un senator, era sub influenţa băuturilor alcoolice şi de abia se ţinea pe picioare. Eu am trei coaste rupte şi soţia picioarele fracturate şi capul spart.

 

 

de Cosmin Ionuţ

 

Eu voi sta două săptămâni în spital, iar ea trei săptămâni şi jumătate. M-au declarat vinovat pentru accident. Am avut ghinionul ca acum trei ani în Codul Rutier să fie introdusă o prevedere prin care orice persoană care e implicată într-un accident rutier cu un “demnitar” să fie obligată să plătească reparaţia ambelor maşini, indiferent din vina cui a fost accidentul. Azi au venit la spital să mă anunţe că trebuie să plătim reparaţia maşinii de lux a senatorului. N-am comentat, am tăcut şi le-am plătit.

2033

Am 46 de ani şi lucrez într-o mare corporaţie. Câştig prost comparativ cu ce atribuţii am. Sunt exploatat şi stau câte 15 ore pe zi la muncă, dar trebuie să fac asta pentru că am o familie de întreţinut. Acum 2 ani, Parlamentul României a trecut legea “Corporaţiilor”. Legea asta oferă corporaţiilor puteri absolute pe piaţa muncii. Azi tocmai m-au anunţat că îmi reduc salariul cu 20% şi mă obligă să vin câte 10 ore la muncă în weekend. N-am comentat, am tăcut şi am făcut ce au vrut ei.

2043

Am 56 de ani şi locuiesc într-un bloc dintr-o suburbie a Bucureştiului. Am fost mutat acum 4 ani, când un mall a fost construit în cartierul meu iubit. Am avut nesanşa ca blocul meu să fie exact pe “amprenta” mall-ului şi cum compania ce-l construia avea un “interes naţional”, am fost obligat să mă mut. N-am comentat, am tăcut şi am plecat unde au vrut ei.

2053

Am 66 de ani şi am muncit o viaţă întreagă. Am o amărâtă de pensie cu care nu mă descurc deloc. Patruzeci şi şase de ani, lună de lună, am contribuit la pensie şi acum nu primesc aproape nimic. S-a întâmplat ca acum 3 ani Ministerul Finanţelor să decidă fără nicio motivaţie că, deşi am cotizat o viaţă întreagă la fondul de pensii, 40% din ce am cotizat de-a lungul vieţii să fie oprit la bugetul de stat. N-am comentat, am tăcut şi am acceptat condiţiile.

2063

Am 76 de ani şi sfârşitul e aproape. Soţia mea a părăsit lumea asta acum 2 ani. Copiii mei sunt plecaţi din România pentru că aici nu aveau niciun viitor. N-am avut bani de medicamente şi pensia a fost anulată pe motive de incompatibilitate a orientării politice. O să mor singur şi trist în casă pentru că am avut ghinionul să mă nasc în România. Nu mai lupt, tac şi îmi accept moartea.

 

Prezent – 2013

Am 26 de ani şi sunt tânăr şi plin de speranţă. Am un job stabil şi o viaţă frumoasă. De aproape o lună ies la proteste. Sunt indignat şi-mi dau seama că acum e ultima noastră şansă. Nu suport să fiu minţit pe faţă de conducătorii ţării, nu accept manipularea presei şi mai ales nu suport indiferenţa celor din jur. O să lupt, o să strig şi o să le ţin piept până la sfârşit. Acum e ultima mea şansă să schimb ceva. Mi-e frică de faptul că, dacă nu voi face asta, tot ce am scris mai sus mi se poate întâmpla şi, de fapt, se poate întâmpla, într-un fel sau altul, oricăruia dintre voi. Aşa că rupeţi rândurile ignoranţei şi ale nepăsării şi haideţi să ieşim în stradă şi să luptăm pentru noi şi pentru viitorul nostru! Nu lăsaţi viitorul sumbru, ce ni-l rezervă sistemul şi presa mincinoasă, să devină realitate!

Uniţi Salvăm Toată România!

 

Foto: Gazeta de Artă Politică

 

Părerea Voastră

Am deschis pe TOTB.ro o nouă rubrică, unde vom publica textele primite de la voi, cititorii vigilenți care, din când în când, puneți mâna pe tastatură și ne scrieți. Într-o lume unde e din ce în ce mai limpede că jurnalismul cetățenesc poate compensa pentru hibele unei prese centrale predominant corupte și animate de interese politice și presiuni comerciale, cu toții sutem datori să rupem, măcar din când în când, bariera dintre consumatori și producători. Adică să devenim prosumatori, să ne implicăm și să dăm mai departe mesajele noastre: Acțiunea e contagioasă. Cu alte cuvinte, așteptăm textele voastre pe Facebook sau pe adresa [email protected]


2 comentarii

  1. Nu apuca ei 2014 daca fiecare dintre oamenii care au fost pana acum la proteste, se reintalnesc duminca viitoare. Suntem mai multi decat cred ei! Pentru viata si familia mea nu fac nicio concesie!

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger