Ești la dietă? Fii atent la greutatea celor din jur

0

 Ce și cum mîncăm e determinat nu numai de voința noastră dar și de cei din jur. Studiile arată că mîncăm mai mult cînd cei din jur mănîncă mai mult. Femeile sînt în mod special influențate. Și asta nu e tot.

 

 

Contextul ne afectează felul în care mîncăm. O cercetare din 2010 arată că oamenii care sînt la dietă de slăbire se simt mai încurajați să mănînce mai mult și mai nesănătos în restaurante dacă personalul care-i servește e supraponderal.

Pare paradoxal – logica ne spune că o chelneriță prea grasă ne-ar determina să mîncăm mai puțin, de teamă să nu ajungem ca ea. Și totuși cînd oamenii care țin o dietă văd un chelner prea gras, se simt inconștient încurajați să mănînce prea mult și nesănătos.

Pentru cei care nu țin dietă, efectul e invers. Cînd chelnerii sînt zvelți, clienții se simt încurajați să mănînce mai mult. Asta pentru că oamenii mai slabi deci mai atractivi sînt mai convingători.

Aceleași influențe le au și prietenii – șansele de a deveni obez cresc cu 57% dacă ai prieteni obezi. Asta nu înseamnă că trebuie să renunți la prietenia cu ei, ci să fii conștient de acest efect subtil și să ții dieta, dacă te-ai hotărît să o ții, în ciuda influențelor pe care le au aceștia.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger