Este demonstrat: femeile preferă vocile masculine grave

2

 

Un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Aberdeen din Marea Britanie și publicat în revista Memory & Cognition atrage atenția bărbaților să fie mai preocupați de vocea lor și de cum o folosesc. Motivul? Se pare că femeile preferă vocile grave, adânci, cu inflexiuni baritonale și nu pun prea mare preț pe vocile masculine subțirele, acute.

 

Cercetătorii au descoperit că nu doar în cazul unui potențial partener de viață femeile preferă vocea gravă, ci chiar și în cazul conversațiilor obișnuite: ele vor reține mai degrabă ce au discutat cu un bărbat cu voce gravă decât ce le-a spus unul cu voce subțire. Echipa de cercetători coordonată de David Smith a pornit de la ipoteza că memoria femeilor este influențată de tipul vocii masculine pe care o aude, un detaliu extrem de important chiar în alegerea partenerului de viață.

Potrivit studiului, când femeile evaluează un posibil partener, ele se bazează pe amintirile care le pot indica rapid informații despre calitățile și comportamentul altor potențiali parteneri. Altfel spus, fac o comparație și se pare că în această operațiune vocea și modul de a vorbi contează foarte mult. Experimentele pe care se bazează studiul au cuprins aproape 100 de femei și au relevat că doamnele preferă vocile grave și au o mai bună memorie a lucrurilor prezentate de bărbați cu astfel de voci. Sfatul specialiștilor (mai în glumă, mai în serios) este, așadar, unul simplu: domnilor, aveți grijă cum vă modelați vocea, adăugați-i puțin bas dacă doriți să fiți remarcați și ascultați.

 

Sursa: ENN.com

Foto: Cross Examination Blog

 


2 comentarii

  1. da. vocea grava suna f sexy, pe cand vocea de cap da senzatia de insecuritate la barbati. ai senzatia ca vorbesti cu-o toapa isterica, gata sa te atace cu poseta. cine s-ar combina serios cu asa ceva? :)))

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger