ERATĂ Culturile modificate genetic au fost incendiate în Ungaria

5

Autoritățile din Ungaria au incendiat 400 de hectare de teren cultivat cu porumb modificat genetic, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Rurale, Lajos Bognar. Spre deosebire de majoritatea statelor europene, Ungaria a interzis semințele modificate genetic. Recent, și Peru a impus o interdicție de 10 ani asupra semințelor Monsanto.

 

 

În toată țara s-au găsit în total peste 400 de hectare de culturi modificate genetic. Porumbul a fost distrus, iar polenul nu s-a răspândit, asigură autoritățile maghiare. Oficialul a mai spus că asemenea controale vor continua.

Libera circulație a bunurilor în Uniunea Europeană nu permite autorităților din Ungaria să investigheze cum au ajuns semințele în țară, dar vor verifica unde se găsesc bunurile. Mulți dintre agricultori s-au plâns că nici nu știau că folosesc semințele modificate genetic.

Cum sezonul de cultură este în plină desfășurare, agricultorii nu pot replanta porumbul, astfel că pierd recolta de anul acesta. În plus, compania care le-a distribuit semințele este în lichidare, iar dacă firmele internaționale producătoare ale semințelor vor plăti compensație, banii vor merge la creditorii firmei locale, nu la fermieri.

Sursa: Natural News

ERATĂ: Ne cerem scuze pentru eroarea comisă, însă informația prezentată în știre NU este de actualitate, incendierea culturilor din Ungaria având loc în 2011. Mulțumim pentru înțelegere.


5 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger