Energie solară cu stil: bonsaiul solar

0

Pentru iubitorii de gadget-uri care nu au timp să îngrijească o plantă de apartament, copăcelul bonsai numit Electree poate fi soluția perfectă de ”plantă de interior”. Pe lângă faptul că arată interesant, este o sursă de energie pentru electronicele din casă.

 

Creat de designerul francez Vivien Muller, bonsaiul solar Electree a fost prezentat inițial pe un blog de tehnologie (RedFerret.net) și a devenit un ”hit” pe mai toate site-urile dedicate energiei verzi și invențiilor. Copăcelul are 27 de panouri solare pe ramurile sale, care captează lumina solară ce poate fi apoi folosită ca sursă de energie pentru diverse aparate electronice din casă. Creatoarea lui spune că l-a gândit și modelat după procesul de fotosinteză care are loc într-un copac în mod normal.

Bateria de stocare a energiei se află la baza bonsaiului, iar acesta are nevoie de 36 de ore de soare pentru a fi complet încărcat. Ce puteți apoi alimenta cu energia bonsaiului? Telefonul mobil, player MP3 sau alte astfel de gadget-uri mobile, printr-o conexiune USB. Copăcelul poate fi folosit numai în interior și trebuie să fie așezat mereu lângă o fereastră, pentru a absorbi cât mai mult soare. Pentru început, 400 de bonsai solari vor fi vânduți (cu tot cu certificatele aferente) la prețul de 299 de euro bucata. Vânzarea s-a făcut numai pe comandă, iar dacă după acest ”test” al gadget-ului pe piață vor exista cereri, el va intra în producția de serie.

 

Sursa: ENN / Matternetwork

Foto: Matternetwork

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger