Energie provenita din rahat. Rahat de caine

0

Nimic nu se arunca, totul se transforma. Cam asa se poate spune ca a gandit artistul conceptual Matthew Mazzotta care a realizat un proiect de folosire a resturilor de la caini pentru iluminarea unei alei dintr-un parc din Statele Unite.

Pubelele unde se strang deseurile canine din parcul Spark din Massachusetts au fost inlocuite cu niste dispozitive simple, numite bazine de fermentare, relateaza Popsci.com.

Aici sunt rugati sa arunce proprietarii cainilor deseurile care, desigur, sunt depozitate in pungi biodegradabile. Apoi, tot proprietarii trebuie sa agite mecani continutul din bazine pentru a inlesni ridicarea la suprafata a metanului rezulta prin descompunerea materiilor. In cele din urma, metanul este transportat printr-un sistem subteran de tevi catre un felinar unde, prin ardere, se degaja lumina.

“Proiectul nostru este o forma de interventie urbana care pune intr-o noua lumina modul in care folosim deseurile si care ofera oamenilor ocazia de a participa la un proiect ecologic”, se arata intr-o prezentare a proiectului Park Spark.

Initiatorii acestui proiect doresc sa foloseasca energia calorica rezultata din resturile canine la carucioarele ambulante unde se serveste mancare tip fast-food.

Ilustratie: www.parksparkproject.com/home.html

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger