Energie mobilă: generatorul solar care merge unde este nevoie de el

0

Compania Ecosphere Technologies a combinat mai multe idei bune pentru un scop important: livrarea energiei curate acolo unde este nevoie de ea. Astfel, punând laolaltă containere de transport, energie solară şi apă curată, s-a născut Ecos PowerCube, o staţie mobilă de energie solară, care se autosusţine şi poate călători prin aer, pe apă sau pe pământ, oriunde este nevoie de ea, în lume, scrie Inhabitat via Fast Company.

 

 

Potrivit site-ului Ecosphere Technologies, “Ecos Power Cube” este cel mai mare generator de energie solară din lume, care se poate, totodată, deplasa. Este compus din mai multe containere care susţin panouri fotovoltaice de mari dimensiuni şi o turbină eoliană. Energia generată este stocată în baterii aflate şi ele “la bord”. Totul este gândit în aşa fel încât să poată fi uşor transportat. Odată descărcat şi amplasat, panourilor sale solare se desfac din “sertarele” care le protejează pe durata deplasării, iar producerea energiei poate începe de îndată, la nivelul de 15kW.

 

 

stire 25 iun solara 2

 

Platforma solară mai are şi alte elemente încorporate: sisteme de comunicare, sisteme de tratare a apei şi sisteme de distribuţie; poate oferi conexiune la internet pe o rază de aproximativ 50 de kilometri, comunicare prin satelit şi apă potabilă. Unitatea poate aproviziona cu energie şcoli, spitale etc. De fapt, poate fi utilizat în domenii variate, de la ajutor umanitar la sprijin în situaţia unor dezastre naturale, de la aplicaţii militare la susţinerea unor comunităţi izolate. Totodată, odată platforma desfăcută, spaţiul de sub ea poate fi folosit ca atelier sau chiar loc de dormit. Dacă vremea devine nefavorabilă, unitatea poate fi împachetată rapid; totodată, poate fi monitorizată şi acţionată de la distanţă.

Aici puteţi găsi mai multe detalii despre acest interesant generator solar.

 

Surse: Inhabitat, Fast Company

Foto: Ecosphere Techologies

 

Puteţi citi şi:

O soluţie pentru energie solară accesibilă maselor: celule solare pictate

Japonia vrea să construiască o fermă solară în spaţiul cosmic

Primul parc solar din Pakistan se numără printre cele mai mari din lume

Un student a construit din componente reciclate maşina viitorului din Nigeria, alimentată de soare şi vânt

Grădiniţa verde care îi învaţă pe copii să îşi cultive singuri hrana

Olanda a dat în folosinţă primele drumuri care strălucesc în întuneric

Panouri solare pe corturile tradiţionale ale nomazilor din Mongolia


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger