Energie 100% regenerabilă până în 2030. Unii spun că se poate

0

Un nou studiu susține că, până în 2030, lumea ar putea fi alimentată numai cue energie regenerabilă dacă vor fi luate măsurile adecvate. Ce înseamnă asta? Dacă în momentul de față peste 80% din energie este asigurată de combustibili fosili, atunci va trebui ca omenirea să construiască aproximativ patru milioane de turbine eoliene, cu o capacitate de 5 MW, aproape două miliarde de sisteme solare fotovoltaice și circa 90.000 de centrale electrice solare.

Cercetătorii Mark Delucchi, de la Universitatea din California-Davis, și Mark Jacobson, de la Universitatea Stanford, spun că dacă va exista voință, aceste măsuri sunt posibile. Germania și China au ridicat deja în largul mărilor turbine eoliene de 5 MW, care au o capacitate de până la trei ori mai mare decât turbinele eoliene convenționale. Există totodată și câteva zeci de centrale electrice solare, iar cei doi cercetători susțin că sunt disponibile toate resursele importante necesare pentru alimentarea în proporție de 100% cu energie regenerabilă.

Singurele probleme sunt obținerea unor materiale rare din pământ, rezerve ce pot fi sporite însă prin minerit și reciclare, și oamenii, care nu cred încă în știința schimbărilor climatice, preconizate să continue până în anul 3000. Voi ce credeți? Poate omenirea să ajungă la energie 100% regenerabilă până în 2030?

Citiți și:

Energia regenrabilă ar putea furniza 99,5% din necesarul de electricitate în 2050

California a început eliminarea becurilor incandescente

7 metode simple şi puţin ştiute pentru economisirea banilor la iluminatul casei

Bărbieritul eco: Aparatele de ras electrice vs. aparatele de unică folosință

Cel mai mare sistem geotermal din Europa funcţionează în centrul Londrei

CE a amânat revizuirea legislaţiei privind calitatea aerului

Metode simple de a ne lupta cu prețurile de la pompe

Sursa: Huffington Post

Foto: EPA

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger