Energia solară este sursa de energie cu cea mai rapidă creștere în lume

0

Energia regenerabilă a reprezentat două treimi din energia nou-adăugată în rețelele de electricitate la nivel mondial în 2016, anunță Agenția Internațională pentru Energie, citată de The Guardian. Energia solară a fost energia cu cea mai rapidă creștere în toată lumea, depășind toate celelalte surse de energie, specialiștii vordind de “o nouă eră”.

Capacitatea nou-instalată de energie solară a depășit creșterea netă la cărbune, care a deținut anterior titlul de cea mai mare sursă de energie nou-instalată. Tranziția a fost determinate de prețurile tot mai scăzute și de politicile guvernamentale, mai ales în China unde s-a înregistrat jumătate din capacitatea nou-instalată.

Agenția preconizează că energia solară va continua să domine creșterile viitoare, fiind de așteptat ca în cinci ani capacitatea de energie solară instalată să fie mai mare decât capacitatea actuală de energie a Indiei și Japoniei împreună.

AEI, instituție fondată de 28 de guverne membre, a anunțat că a subestimat până acum rapiditatea cu care crește energia solară.

China domină expansiunea regenerabilelor, iar Statele Unite sunt a doua cea mai mare piață în expansiune în ciuda dorinței președintelui Donald Trump de a revitaliza industria cărbunelui și a nesiguranțelor pe care le-a declanșat la nivel federal. Și în cazul Indiei se așteaptă un boom al energiei solare, care se va dubla până în 2022, depășind Uniunea Europeană.

Creșterea energiilor regenerabile va fi de două ori mai mare decât creșterea cărbunelui și gazului împreună în următorii cinci ani. Asta înseamnă că procentul de energie regenerabilă în electricitatea generată va crește de la 24% anul trecut la 30% în 2022, dar cărbunele va fi în continuare cea mai mare sursă de energie.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger