Energia regenerabila a asigurat 25% din capacitatea electrica globala in 2009

3

Un raport recent al ONU arata ca, in 2009, Europa si SUA au avut cel mai mare castig din istorie de electricitate provenita din surse regenerabile. In mare parte, pentru aceasta realizare, energia eoliana si cea solara au inlocuit-o pe cea generata din surse conventionale.

Expertii anticipeaza ca in 2010 sau in 2011, intreaga lume isi va suplimenta capacitatea electrica cu energie provenita din alte surse decat carbunele, gazele naturale sau centralele nucleare, folosite in mod conventional pentru producerea de energie, scrie Green Packs. Potrivit raportului ONU, tara care a investit cel mai mult anul trecut in domeniul energiei ecologice este China, intrecand Statele Unite, in special in sectorul fermelor eoliene.

In plus, numarul tarilor care incurajeaza energia regenerabila aproape ca s-a dublat, de la 55 cate erau in 2005, la peste 100 in zilele noastre, cu mentiunea ca jumatate dintre ele sunt state in curs de dezvoltare. Asta a facut ca, in 2009, sursele de energie regenerabila au asigurat 25% din capacitatea electrica globala, generand 1.230 de gigawati din totalul de 4.800.

Mai multe amanunte gasiti aici.

Foto: Flickr/Wayne National Forest

Tags:3 comentarii

  1. Sacha ing'neru on

    Imi place, cel care a redactat chestia asta a uitat sa mentioneze ca printre sursele regenerabile se afla si cele hidro, adica cele cu cele mai mari procente din cele 25% !
    Da frate revizie la articol ca se intelege altceva, ne vezi ca o sa avem cu tontii sfarleze si fofeze!
    Cam atat…

  2. si care i problema daca i hidro .e regenerabila si asta conteaza cel mai mult .ce i drept si barajele alea strica bunul mers al naturii si lacul format ocupa teren arabil dar …….din acestia care trebuie sa vina ei cu o remarca desteapta sunt destui 😉 asa ca nu conteaza ce fel de sursa e atata timp cat e regenerabila ca daca o iei asa fiecare are dezavantajele ei 😉

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger