Energia eoliană a acoperit, în 2015, 97% din nevoile de electricitate ale locuinţelor din Scoţia

0

Turbinele eoliene din Scoţia au generat anul trecut echivalentul a 97% din nevoile de electricitate ale locuinţelor din Scoţia, cu 16% mai mult decât în 2014, scrie Tree Hugger. Energia solară a înregistrat la rândul ei o creştere, acoperind 50% sau chiar mai mult din nevoile de electrictate şi apă caldă ale locuinţelor scoţiene pe durata a şapte luni. Asta îi asigură statului european un avans în obiectivul său de a trece la electricitate 100% regenerabilă până în 2020.

Potrivit WWF Scoţia, datele oficiale arată că, în luna decembrie a anului trecut, energia eoliană generată în Scoţia a depăşit nevoile de electricitate ale unei locuinţe cu 48%. În medie, la nivelul anului 2015, turbinele eoliene au produs energie cât pentru acoperirea a 97% din nevoile de electricitate ale locuinţelor scoţiene, iar timp de şase luni, procentul a fost mai mare de 100%. Scottish Renewables, organismul reprezentativ al industriei de energie verde din Scoţia, îndeamnă la eforturi şi mai mari, în vederea acoperirii a 50% din nevoile de electricitate, încălzire şi transport ale ţării din surse regenerabile.

Obiectivele ambiţioase ale Scoţiei privind schimbările climatice şi energia regenerabilă pentru 2020 au arătat intenţia clară a ţării de a deschide drumul spre tranziţia către o economie fără carbon. Împreună, sursele de energie regenerabilă produc în momentul de faţă echivalentul a 15% din energia necesară Scoţiei pentru electricitate, încălzire şi transport.

Cum au mai rămas însă doar patru ani, a venit vremea să ne uităm mai departe de 2020 şi ca Scoţia să-şi extindă obiectivele în privinţa surselor de energie regenerabilă pentru a asigura din ele cel puţin 50% din toată energia necesară pentru electricitate, încălzire şi transport până în 2030.

Poate părea un plan ambiţios, dar, la finalul acestui deceniu, ne vom afla la jumătatea drumului până acolo, iar Suedia, liderul european (în sectorul energiei regenerabile), îşi asigură deja jumătate din energie din surse regenerabile.

Niall Stuart, directorul executiv al Scottish Renewables.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger