Empire State Building, cel mai mare cumpărător de energie verde din New York

0

Empire State Building, care este în momentul de față subiectul celui mai mare proiect de reabilitare eco din Statele Unite, a mai cumulat o premieră: a devenit cel mai mare cumpărător de energie verde din New York, informează Reuters.

Malkin Holdings, firma care supervizează clădirea simbol, a semnat un contract de doi ani cu Green Mountain Energy pentru certificate de energie eoliană. Achiziţionarea de electricitate de la NRG Energy, corporaţia care înglobează Green Mountain, va acoperi consumul clădirii de aproape 265 de mii de metri patrăţi.

Aranjamentul se ridică la echivalentul a 55 de milioane de kilowati ora de energie regenerabilă anual şi va duce la evitarea emiterii în atmosferă a 50.000 de tone de dioxid de carbon într-un an.

“Tot ce facem la Empire State Building este o afacere, asta este primul şi cel mai important lucru”, spune Anthony E. Malkin, presedintele Malkin Holdings. Înţelegerea cu Green Moutain dovedeşte că sustenabilitatea este o afacere bună şi invers, notează Reuters.

În aprilie 2009, Malkin, fostul preşedinte American Bill Clinton şi primarul New York-ului, Michael Bloomberg, au anunţat un plan de reabilitare care va dura doi ani şi va avea o valoare de 20 de milioane de dolari cu scopul de a reduce consumul de energie cu 38% şi costurile pentru energie cu 4,4 milioane de dolari pe an. Programul conţine opt componente, dintre care reabilitarea celor 6.514 ferestre ale Empire State Building a fost încheiata în septembrie, anul trecut.

“Se vehiculează ideea greşită că energia regenerabilă înseamnă costuri mari. Sper că exemplul nostru va dovedi că energia regenerabilă poate avea preţuri competitive”, spune Paul Thomas, CEO al Green Mountain Energy.

Foto: EPA

Citiţi şi:

Veşti bune de sfârşit de an:  SUA s-au ferit de uzinele de cărbune doi ani la rând

Scoţia s-a alimentat cu energie verde în proporţie de 27% în 2009

Investiţiile globale în energia regenerabilă ar putea ajunge la 1,7 trilioane de dolari în 2020

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger