Empire State Building a devenit eco-friendly

0

Cea mai înaltă clădire din New York, Empire State Building, un simbol al metropolei și una din cele șapte minuni ale lumii moderne (conform Societății Americane de Inginerie Civilă), a primit, recent, un certificat LEED Gold din partea Consiliului American pentru Clădiri Verzi.

 

Clădirea Empire State are 381 de metri înălțime, iar cea mai mare antenă de pe vârful său ajunge la 443,2 metri. Situată în mijlocul Manhattan-ului, clădirea este un gigant pentru a cărui întreținere sunt necesare multe operațiuni și, desigur, multă energie. Însă, în lupta pentru salvarea energiei și pentru un mediu mai curat, administratorii clădirii au găsit soluții pentru reducerea emisiilor de carbon. Astfel, adaptoarele noi montate vor ajuta la obținerea unei economisiri în consumul emergetic de până la 38% în doar un an și jumătate, adică până în 2013. Costurile energiei se vor reduce, prin urmare, cu 4,4 milioane de dolari pentru Empire State Building. Izolația și ferestrele vor fi și ele modernizate prin adaptoare de ultimă generație, iar sistemul de ventilație și răcire din subsol va fi renovat și refăcut în întregime.

Potrivit managerului clădirii, Malkin Holdings, administrația va achiziționa milioane de kilowați de energie regenerabilă de la Green Mountain Energy (un distribuitor de astfel de energie). Emisiile de carbon generate de clădire se așteaptă să fie reduse cu mult în următorii 15 ani. Pentru a-și menține certificatul verde obținut datorită acestor măsuri, administratorii clădirii au și alte activități în plan: produse de curățat (pentru întreținerea clădirii) și pentru igienizare în totalitate ecologice, cu efect minim sau zero asupra mediului. Noi programe de reciclare au fost deja introduse în circuit, iar pentru fiecare chiriaș al clădirii vor fi montate contoare individuale, care vor arăta exact consumul energetic al fiecăruia.

Eforturile pentru transformarea acestei clădiri simbolice a New York-ului în cea mai mare construcție eco-friendly din SUA au demarat în anul 2009. Lucrările de modernizare au costat aproximativ 100 de milioane de dolari. La momentul construcției sale, în 1931, Empire State Building era cea mai înaltă clădire din lume, titlu pe care l-a păstrat timp de 40 de ani. Specialiștii spun că este cu adevărat o minune faptul că această clădire veche de 80 de ani și cu 102 etaje a ajuns să fie considerată una dintre cele mai ”eco” din oraș, în condițiile în care clădiri mai moderne nu au reușit să întrunească toate condițiile necesare. ”Generații viitoare se vor minuna de această clădire și de cum a putut să fie mereu înaintea timpurilor”, au conchis administratorii Empire State Building.

 

Sursa: ENN.com

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger