Emisiile pe cap de locuitor în China, cât cele din Europa

0

Amprenta de carbon a unui chinez este, în prezent, aproape cât a unui european, arată noi cifre. Deși China a devenit cel mai mare poluator din lume în 2006, emisiile pe cap de locuitor au fost întotdeauna sub cele din Europa, dar acest lucru s-a schimbat.

 

Un raport al Agenției de Evaluare a Mediului din Olanda și Joint Research Center al Comisiei Europene care acoperă emisiile din energie arată că emisiile pe cap de locuitor din China au crescut cu 9% în 2011 și au ajuns la 7,2 tone de persoană, cu foarte puțin sub media europeană, de 7,5 tone.

Datele pentru Statele Unite sunt, în continuare, foarte mari, emisiile pe cap de american fiind de 17,3 tone, deși emisiile totale din China sunt cu 80% mai mari decât cele ale Americii. Acest decalaj mare reflectă creșterea de 9% a emisiilor din China, creștere datorită de folosirea cărbunelui, și scăderea de 2% din SUA.

Emisiile din Europa și Japonia au scăzut, de asemenea, cu 3%, respectiv 2%. Dar emisiile au crescut în țările în curs de dezvoltare, inclusiv India, care a înregistrat o creștere cu 6%.

Sursa: The Guardian


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger