Emisiile de CO2, la un nivel prea mare pentru a opri încălzirea globală

0

E tot mai puțin probabil să se mențină creșterea încălzirii globale sub un prag de 2 grade Celsius față de nivelul pre-industrial, arată un nou studiu citat de BBC. Datele arată că emisiile de dioxid de carbon în 2012 au ajuns la 35,6 miliarde de tone, în creștere cu 2,6% față de 2011 și cu 58% față de nivelul din 1990.

 

Cercetătorii susțin că emisiile contribuie cel mai mult la schimbările climatice și sunt un indicator puternic al potențialei încălziri globale. Rezultatele au fost publicate în Nature Climate Change.

Multe țări care se află la o altitudine joasă, amenințate de creșterea nivelului mării, cer, în cadrul negocierilor climatice organizate de ONU la Doha în aceste zile, menținerea creșterii temperaturilor sub pragul de 2 grade Celsius, chiar și această creștere fiind o amenințare pentru viitorul lor.

Creșterile medii ale nivelului de CO2 au fost de 1,9% în anii 1980, 1,0% în anii 1990, dar de 3,1% în anii 2000, mai arată studiul. Recent, Organizația Mondială de Meteorologie a anunțat că gazele cu efect de seră din atmosferă au înregistrat un nou record în 2011.

Foto: Flickr / bob august


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger