Elveţienii s-au pronunţat împotriva interzicerii sinuciderii asistate

0

Elveţienii au respins propunerea de interzicere a sinuciderii asistate. Aproximativ 85% dintre votanţii din Zurich s-au pronunţat împotriva interdicţiei, iar 78% s-au opus interzicerii sinuciderii asistate pentru turişti.

În total, 280.000 de elveţieni s-au pronunţat, au anunţat autorităţile din Zurich. Aproximativ 200 de oameni comit sinucidere asistată în fiecare an în Zurich, inclusiv cetăţeni străini. Acest lucru este legal în Elveţia din 1941 dacă este realizat de o persoană care nu este medic şi nu are interes în moartea persoanei respective.

Asistenţa poate fi asigurată doar într-un mod pasiv, prin punerea la îndemâna persoanei respective medicamente. Asistenţa activă, adică ajutarea unei persoane să ia medicamente sau administrarea de medicamente, este interzisă.

Deşi majoritatea elveţienilor sunt în favoarea sinuciderii asistate, ei sunt nemulţumiţi că acest lucru a devenit motiv de turism. Mulţi cetăţeni din Germania, Franţa şi alte ţări vin să moară în Elveţia, întrucât practica este ilegală în străinătate. Cu toate acestea, rezultatul votului arată că pentru elveţieni dreptul universal de a muri cântăreşte mai puternic decât impotrivirea fata de turismul pentru sinucidere asistată.

Foto: Flickr / Pretty Poo Eater

Sursa: BBC News

Cititi si:

Este depresia o boala?

De ce tarile cele mai fericite au cele mai ridicate rate ale sinuciderilor?

Mituri despre sinucidere

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger