Elvețienii pot închiria mașini de poliție false pentru a ține hoții la distanță

0

Antreprenorul elvețian Andras Birrer s-a gândit la un moment dat să închirieze mașini de poliție false prin firma sa din orașul Sursee, însă ceea ce s-a dorit la început o încercare neconvențională de advertisig s-a transformat într-un serviciu de succes, la care oamenii apelează când pleacă în călătorii lungi pentru a goni hoții.

 

Flickr/Emran Kassim

 

Totul a început cu un anunț publicitar la mișto în ziarul local din Sursee. Birrer a vopsat o Hyundai i40 în culorile poliției elvețiene, a dotat-o cu girofar și a promovat-o ca modalitate eficientă de descurajare a hoților. “Nu vreți să vă intre cineva în casă? Plecați în concediu în curând? Închiriați mașina noastră de poliție, o vom lăsa parcată în fața casei dumneavoastră tot timpul cât veți fi plecați”. Ceea ce s-a dorit o farsă publicitară a atras însă atenția multor oameni, așa că mecanicul auto suedez a hotărât să facă pe bune serivicul. Acum, Andras Birrer are o flotă întreagă de mașini de poliție false, care pot fi închiriate cu 270 de dolari pe săptămână. Antreprenorul a făcut o mică avere de când a lansat serviciul, care a prins cel mai bine la oamenii care călătoresc des sau pleacă în concediu. Aceștia cred cu adevărat că o mașină de poliție parcată în fața casei ține hoții la distanță.

Cum legea interzice ca mașinile de poliție să fie conduse de altcineva decât de polițiști, cele false ale lui Birrer sunt transportate cu camionul până la casa clientului, unde rămân nemișcate până la sfârșitul perioadei de închiere. Adevărații polițiști suedezi sunt sceptici însă privind eficiența acestui serviciu. Ei nu sunt convinși că ar ține hoții la distanță, mai ales dacă aceștia văd mașina parcată săptămâni la rând fără să fie mutată.

Sursa: Oddity Central


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger