Eliberaţi după ani petrecuţi în cuştile circurilor, 33 de lei vor ajunge într-un sanctuar

0

După ce au pătimit ani la rând, închişi (ilegal) în cuştile circurilor din America de Sud şi traficaţi pe piaţa neagră, 33 de lei vor ajunge să îşi petreacă restul vieţii într-un sanctuar din Colorado, SUA, unde vor fi liberi, dar, totodată, îngrijiţi, scrie site-ul The Dodo.

 

 

“Cei mai mulţi dintre ei nu mai au gheare, ceea ce înseamnă că nu îi putem elibera în sălbăticie, fiindcă nu se vor putea hrăni”, explică Tim Phillips, reprezentant al Animal Defenders International (ADI), citat de postul de televiziune KDVR (afiliat Fox News). Animalele au fost salvate după ce poliţia şi autorităţile au făcut mai multe razii la circuri din Peru şi Columbia. Trei leoaice şi două maimuţe sunt animalele salvate cel mai recent (vineri, săptămâna trecută), de la circul Monaco De Fieras din Peru. “Ne bucurăm că am putut salva aceste animale şi că li se va oferi şansa la o nouă viaţă. Reprezentanţiile cu animale sălbatice nu au ce căuta în societatea modernă şi nu vor fi tolerate”, a declarat Jan Creamer, preşedinte al ADI.

 

 

Atât Peru, cât şi Columbia au interzis folosirea animalelor sălbatice în circuri, ca urmare a unei investigaţii complexe a ADI şi a unei campanii în acest sens (Operation Spirit of Freedom). Odată legile intrate în vigoare, autorităţile naţionale şi reprezentanţii ADI au conlucrat sistematic pentru a descoperi animalele sălbatice ţinute captive în circuri şi a le elibera. Organizaţia amintită a ajutat la iniţierea unor interdicţii similare şi în Bolivia, Ecuador, Paraguay, El Salvador, Panama, Costa Rica şi Mexic. Alte ţări din lume unde este interzisă prezenţa şi folosirea animalelor sălbatice în circuri sunt Malta, Grecia, Cipru, Slovenia şi Olanda. Unele animale salvate din Peru şi Columbia (maimuţe şi altele) vor fi relocate într-un sanctuar din Amazon, pentru a-şi petrece restul vieţii într-un mediu natural.

 

 

Leii salvaţi vor ajunge, în luna aprilie, în sanctuarul The Wild Animal Sanctuary, aflat în Keenesburg, Colorado, SUA, care deja adăposteşte aproape 400 de alte animale salvate, inclusiv lei. Unul dintre locatarii sanctuarului este ursul Ricki, de curând eliberat din cuşca strâmtă în care fusese ţinut timp de 16 ani, în faţa unui magazin de îngheţată din Pennsylvania şi hrănit cu mâncare pentru câini şi porumb. Reprezentanţii sanctuarului spun că, pentru un singur leu, costurile de întreţinere anuale se vor ridica la aproximativ 8.000 de dolari. Orice donaţie este binevenită, în aceste condiţii (către The Wild Animal Sanctuary). ADI derulează, totodată, o campanie de strângere de fonduri care să ajute la relocarea animalelor salvate.

 

stire 18 mar lei 3

stire 18 mar lei 4

 

Sursa şi foto: The Dodo

 

Puteţi citi şi:

Refugiu în România pentru doi urşi aşa-zişi “alcoolici” din Rusia

Un elefant orb, forţat să cerşească pe străzi, a fost salvat de activişti şi va ajunge într-un sanctuar

1.500 de găini dintr-o fermă industrială, salvate de activişti

Sute de fermieri indieni redau naturii satele în care locuiau, ca să ajute la refacerea vieţii sălbatice


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger