Elevii din Bruxelles chiulesc de la școală pentru a protesta pentru planetă

0

Mii de tineri au participat joi, 17 ianuarie, la un marș pentru planetă. Cei mai mulți au lipsit de la școală pentru a trage un semnal de alarmă asupra politicilor de mediu prea puțin ambițioase.

Primul marș al tinerilor din Bruxelles a avut loc duminică, 13 ianuarie, când au participat peste 3.000 de elevi. Acțiunea lor a crescut, iar joi s-au adunat 13.000 de tineri la marș. Aceștia cer o grevă săptămânală de la școală pentru a participa la marșul pentru climă.

Elevii care au părăsit sălile de clasă pentru a protesta pentru planetă au răspuns apelului organizației Youth for Climate. Mai mulți părinți și profesori și-au exprimat sprijinul pentru greva elevilor. “Ce rost are să mergem la școală dacă distrugem planeta și viitorul nostru e în pericol”, a spus unul dintre tinerii activiști.

Acțiunea a pornit la initiativa a două adolescente flamande, Anuna De Wever și Kyra Gantois, care vor ca elevii să chiulească o dată pe săptămână de la școală pentru marșul pentru planetă. Marșurile elevilor sunt o extensie a unui marș pentru climă care a avut loc în decembrie în Bruxelles care a adunat peste 70.000 de persoane.

Sursa: tellerreport.com


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger