Elefanţi ucişi cu cianură de către braconieri, într-un parc naţional din Zimbabwe

0

Potrivit reprezentanţilor parcului naţional Hwange din Zimbabwe, braconierii care au ucis recent 14 lefanţi în interiorul acestei rezervaţii ar fi folosit cianură pentru asta. Parcul Hwange era şi căminul leului Cecil, ucis de un dentist american în luna iulie; acolo trăiesc 53.000 de elefanţi.

Caroline Washaya-Moyo, purtătoare de cuvânt a autorităţii care administrează parcurile naţionale şi rezervaţiile din Zimbabwe, spune că au fost descoperiţi şase elefanţi morţi, pe 26 septembrie, ai căror colţi de fildeş fuseseră tăiaţi, iar pe 2 octombrie au fost descoperiţi alţi cinci elefanţi, ucişi în acelaşi mod; se pare că braconierii au utilizat un amestec de sare şi porumb cu cianură, ca momeală pentru animale. Alţi trei elefanţi ucişi cu cianură au fost descoperiţi în altă parte a parcului; de data aceasta, otrava a fost ascunsă în portocale.

Cianura este folosită la scară largă în industria mineritului din Zimbabwe, astfel că este o substanţă care se obţine destul de simplu. “Ancheta este încă în desfăşurare, deocamdată nu au fost făcute arestări”, a precizat Washaya-Moyo. Braconierii au început să folosească cianura pentru uciderea elefanţilor încă din anul 2013, când 300 de elefanţi au fost ucişi în parcul Hwange cu această metodă. Oficialii guvernamentali au susţinut, însă, că era vorba numai de câteva zeci de animale.

Sursa: Reuters

Foto: tessmakovesky.wordpress.com


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger