Elefanţi salvaţi de la îngheţ în Siberia cu… votcă

0

Doi elefanţi au fost salvaţi de la îngheţul aprig siberian cu ajutorul unei populare băuturi ruseşti: votca. Cel puţin asta au anunţat ieri oficiali ruşi, care spun că decizia de a le da votcă elefanţilor a fost exclusiv luată pentru a le salva acestora viaţa şi în niciun caz pentru a-i îmbăta.

 

 

Cei doi elefanţi, în vârstă de 45 şi 48 de ani, erau transportaţi în regiunea Novosibirsk, dar vagonul de lemn în care se aflau a luat foc. Astfel, îngrijitorii lor au fost nevoiţi să îi scoată afară, unde i-a atacat frigul siberian: la minus 40 de grade, elefanţilor începuseră să le îngheţe urechile, la propriu. Astfel că îngrijitorii lor au adus de îndată două lăzi de votcă şi au amestecat alcoolul cu apă caldă, oferind amestecul elefanţilor, spre a-i încălzi. „Adevărul este că au început să glăsuiască de zici că erau în junglă! Poate erau fericiţi”, a spus şugubăţ un oficial rus, citat de agenţia de presă rusă Ria Novosti.

Ulterior, mamiferele au ajuns într-un garaj încălzit al unei instituţii de educaţie din regiune, însoţite fiind, tot drumul, de o escortă formată din poliţişti. Elefanţii sunt proprietatea unui circ polonez, care are spectacole în zona respectivă a Rusiei. Oamenii de ştiinţă spun că reacţia nu este o surpriză: la fel ca şi în cazul oamenilor, alcoolul pare că pune sângele în mişcare şi încălzeşte, dar, în fapt, el scade temperatura corpului. Presa rusă susţine că directorul circului a dat asigurări că elefanţii nu au fost intoxicaţi sau afectaţi în vreun fel de votca servită şi că ar fi murit de pneumonie sau hipotermie dacă nu s-ar fi apelat la această soluţie.

 

Sursa şi foto: BBC


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger