Elefanţi masacraţi în Camerun

0

Peste 20 de elefanţi au fost ucişi şi măcelăriţi pentru a li se lua colţii de fildeş, în ultima lună, în Camerun, arată un raport al IFAW (International Fund for Animal Welfare). Reprezentanţii organizaţiei acuză braconierii din Sudan de acest masacru, denunţând raidurile acestora peste graniţă în parcul naţional Bouba Ndjida, din nordul Camerunului.

 

 

„Fildeşul este ilegal transportat în afara Africii, către pieţe din Asia şi Europa, iar banii primiţi pentru acest comerţ sângeros alimentează traficul de arme, arme utilizate apoi în conflicte regionale pe continentul african, în special din Sudan şi Republica Centrală Africană”, a declarat Celine Sissler-Bienvenu, reprezentant al IFAW. Organizaţia atrage atenţia şi asupra faptului că dimensiunea măcelului recent descoperit este fără precedent în ultimii ani. Camerunul rămâne cu tot mai puţini elefanţi, în urma unor astfel de raiduri ucigaşe, populaţia estimată a acestei specii fiind, conform IUCN, de 1.000 – 1.500 de exemplare.

IFAW consideră că uciderea elefanţilor va putea fi stopată în Africa doar odată ce cererea de pe piaţa asiatică de fildeş va înceta. Preţul ridicat al fildeşului, care încurajează obţinerea unui câştig rapid ilicit pentru braconieri, influenţează direct eforturile de a proteja elefanţii din Africa şi le obligă să devină mai intense. Pe lângă cruzimea acţiunilor de braconaj şi reducerea populaţiei de elefanţi, faptul că arme de foc, de mare putere, sunt tot mai accesibile în acest zone şi alimentează războaiele civile este un pericol imens atât pentru locuitorii din Sudan şi ţările învecinate, cât şi pentru animale, mai ales că deţinerea armelor încurajează şi mai puternic braconajul.

 

Sursa: Mongabay News

Foto: IFAW

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger