Electricitate zero din cărbune pentru prima dată în Marea Britanie în ultimii 100 de ani

0

Cantitatea de electricitate generată din cărbune în Marea Britanie a scăzut la zero de câteva ori în ultima săptămână. Suporterii energiei verzi spun că e un punct de cotitură istoric.

Datele provenite de la rețeaua națională de energie arată că lunea trecută nu a existat electricitate din cărbune deloc timp de câteva ore seara târziu, apoi același lucru s-a întâmplat în primele ore ale zilei de marți. Joi, nu a fost nevoie de cărbune timp de 12 ore.

Se pare că e prima dată când Marea Britanie nu se alimentează cu cărbune după deschiderea primului generator public centralizat de energie din cărbune la Holborn Viaduct în Londra în 1882.

Marea Britanie intră în lunile de vară în care cererea de electricitate este mai mică. De asemenea, jumătate din capacitatea de producție de energie din cărbune se află în stand-by din cauza lucrărilor de mentenanță. Totuși, sunt și exemple de termocentrale care au fost închise ca urmare a faptului că nu au mai fost economice.

Guvernul a anunțat că vrea să închidă termocentralele până în 2025, întrucât reprezintă cea mai gravă formă de poluare a generării de electricitate.

În același timp, s-a înregistrat și o creștere a energiei regenerabile în rețeaua energetică. În ultimul semestru din 2015, 27% din electricitatea din Marea Britanie a provenit din energie verde.

Sursa: The Guardian


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger