Egipt și Turcia: Paradisuri turistice, mai puțin când vine vorba de carnea de vită

0

VIER PFOTEN atrage atenția asupra metodele de tortură aplicate animalelor și lipsa de igienă în producția de carne de vită din Egipt și Turcia, din cauza procedurilor arhaice folosite în abatoarele din aceste două țări. După cum demonstrează o înregistrare video vizionată de specialiștii organizației, aceste practici  nu numai că sunt pline de cruzime, însă  consumul cărnii poate implica riscuri, avertizează VIER PFOTEN.

 

Înregistrarea video a fost trimisă inițial organizației Compassion în World Farming (CIWF), care a transmis-o mai departe către VIER PFOTEN. Metodele aplicate animalelor, practicate la ordinea zilei în cele două țări, înfățișează scene oribile: vacile sunt bătute până mor sau sunt înțepate în gât în loc să li se taie beregata, astfel că durează minute bune până când animalele mor. În înregistrare, o vacă gestantă este tăiată pe viu pe burtă pentru a i se scoate vițelul. Ulterior, vițelul este la rândul lui abatorizat.

“Aceste practici sunt o clară încălcare a standardelor pe care Organizația Internațională pentru Sănătatea Animalelor le-a impus pentru sacrificarea animalelor și la care Turcia și Egiptul au aderat oficial”, a declarat președintele și fondatorul VIER PFOTEN, Helmut Dungler.

Tocmai de aceea, Fundația va susține inițiativa CIWF de a trimite o scrisoare de informare agențiilor naționale de turism din Turcia și Egipt pentru a le cere să-și contacteze autoritățile cu privire la această problemă.

În 2009, Banca Mondială identificase și semnalase deja probleme grave de încălcare a normelor de bunăstare a animalelor și condițiile insalubre în care se realizează producția de carne de vită în Egipt și Turcia, într-un raport bazat pe inspecția mai multor abatoare. Raportul critică totodată inspecțiile inadecvate ale veterinarilor și lipsa de calificare a inspectorilor care verifică abatoarele. Potrivit Băncii Mondiale, aceste lucruri crează riscuri sanitare importante pentru consumatori. Din nefericire, BM nu a luat nicio măsură concretă în acest sens.

“Respectarea normelor de bunăstare a animalelor implică și o igiena crescută a producției de carne. Acest subiect este de mare interes pentru toți turiștii care își petrec vacanțele în Egipt sau Turcia. Ei trebuie să știe că există un risc legat de consumul de carne de vită în aceste țări și că există o mare probabilitate ca aceasta să nu fie produsă la standardele occidentale”, a mai spus Helmut Dungler.

Imaginile sunt șocante și pot fi vizualizate pe YouTube după înregistrare.

Sursa: VIER PFOTEN


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger