Educație prin animații de telefon mobil pentru țările în curs de dezvoltare

0

O echipă de la Universitatea din Illinois, SUA, a găsit o metodă nouă de educare a oamenilor din țările în curs de dezvoltare: clipuri video animate pe care oamenii din întreaga lume le pot urmări ori de câte ori vor pe telefoanele mobile. Programul are la bază răspândirea telefoanelor moble în țările în curs de dezvoltare – 2,4 miliarde de utilizatori. O inițiativă similară, destinata femeilor casnice, va avea loc în India, unde 7 milioane de familii rurale vor primi câte un televizor color din partea guvernului.

Prin aceste animații, care vor fi distribuite în întreaga lume prin intermediul e-mail-ului sau al site-urilor de dezvoltare durabilă, ceretătorii americani își propun să educe publicul în legătură cu sustenabilitatea, informează Livescience. Animațiile reduc costurile unui clip video real pe un anumit subiect și sunt mai atractive la nivel universal, în spatele lor aflându-se asistenți sociali, fermieri, antreprenori și un creator de animații.

Primele filmulețe ilustrează metode de controlare a insectelor, folosite deja în unele regiuni. Tehnicile validate științific folosesc plante locale sau materiale larg disponibile, cum ar fi pungile de plastic, pentru a controla sau eradica insecte dăunătoare care cauzează probleme în Africa, Asia și America Centrală și de Sud. Altele le arată utilizaătorilor cum să fierbă sau să trateze apa pentru a evita expunerea la holeră sau cum să producă unt de shea, ce poate fi vândut pe piețele locale. Animațiile viitoare vor atinge și alte aspecte din domeniul agricol sau sanitar, precum ploșnițele, păduchii sau malaria și vor fi țintite și înspre țările dezvoltate.

Foto: Reuters

Citiți și:

Educație prin telenovele

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger