Educația, primul pas către toleranță. Ateliere gratuite pentru liceenii din Bucureşti

0

Asociația Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană (M.A.I.E) invită liceenii din București să se înscrie la atelierele creative din cadrul proiectului “Noile minorități din municipiul București”. În luna decembrie 2015 încep atelierele de teatru și arte vizuale, iar în ianuarie 2016 vor avea loc atelierele de fotografie și film. Acestea sunt adresate elevilor de liceu cu vârste între 14 și 19 ani de origine română, turcă, indiană, libaneză, chineză, britanică, franceză, italiană și din Republica Moldova care locuiesc în București.

de Asociaţia Mişcarea pentru Acţiune şi Iniţiativă Europeană

Educația este esențială pentru înțelegerea diversității culturale și este o componentă importantă a campaniei noastre de conștientizare și promovare a noilor grupuri de migranți stabilite în București în ultimii 25 de ani. Atelierele creative promovează diversitatea culturală a oraşului Bucureşti şi stimulează dialogul între liceenii români şi cei proveniţi din alte culturi.

În perioada decembrie 2015 – martie 2016, Asociaţia M.A.I.E organizează 8 ateliere (câte două pentru fiecare tematică: teatru, arte vizuale, fotografie și film) la care vor participa în total 160 de elevi de liceu din Bucureşti. Participanții vor învăța despre asemnănările şi deosebirile dintre culturile din care provin și îşi vor transpune experienţele prin creaţii artistice.

Fiecare atelier se va desfăşura pe parcursul a 6 întâlniri organizate preponderent în weekend şi are un număr limitat de 20 de locuri.

Primul atelier de arte vizuale şi primul atelier de teatru sunt organizate în parteneriat cu Universitatea Europei de Sud-Est Lumina și se vor desfăşura începând cu weekendul 5-6 decembrie la sediul Universităţii din Șoseaua Colentina nr. 64B, sector 2.

Atelierele sunt adresate elevilor de liceu cu vârste între 14 și 19 ani de origine română, turcă, indiană, libaneză, chineză, britanică, franceză, italiană și din Republica Moldova care locuiesc în București.

Așteptăm înscrierile liceenilor interesaţi de cele două domenii prin intermediul formularului pentru teatru și prin intermediul formularului pentru arte vizuale până pe 3 decembrie 2015.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger