Eduard Novak, triplu campion mondial la paraciclism

1

Rutierul român Eduard Novak a devenit pentru a treia oară campion mondial, după ce s-a clasat pe primul loc la cursa de 4 km urmărire din cadrul Campionatului Mondial de Paraciclism pe velodrom, care se desfăşoară la Los Angeles.

 

 

Eduard Novak a reușit să îl surclaseze, în finală, cu 3 secunde, pe deţinătorul recordului mondial, cehul Jiri Jezek. Ciclistul a făcut o cursă  perfectă şi a declarat că acest rezultat îi dă încredere că va reuşi să devină campion olimpic, la Paralimpiada de la Londra. “Mă bucur nespus pentru acest rezultat şi pentru că am reuşit o performanţă remarcabilă”, a declarat el. “În calificări am fost mai slab cu 1,6 zecimi, însă în finală am reuşit să mă impun, ceea ce îmi dă încredere pentru Londra. Timpul nu a fost cel mai rapid deoarece pista este una foarte grea şi mulţi ciclişti au dat greş cu tactica, prin alegerea pinioanelor greşite”.

Cicistul român a terminat cursa cu timpul de 04:47.9270, fiind urmat de  cehul Jiri Jezek, cu timpul de 04:50.8520 şi de britanicul Cundy Jody. Eduard Novak va mai lua startul în cursele de 1 km contratimp şi 10 km scracth.

Mai multe detalii găsiți pe http://www.veloresults.com/

 

Puteţi citi şi:

Eduard Novak, dublu campion mondial la paraciclism, a fost premiat la Viena

Eduard Novak ţinteşte două medalii de aur la Paralimpiada de la Londra 2012

Palmaresul 2011 al Tușnad Cycling Team, singura echipă profesionistă din România

Eduard. Eroul cu un picior amputat, în drum spre aurul olimpic

 


Un comentariu

  1. Pingback: Bronz pentru Eduard Novak la Los Angeles | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger