Ecstasy-ul spulberă stresul acut

0

Un studiu publicat în Jurnalul de Psihofarmacologie arată că beneficiile obținute în urma ședințelor de psihoterapie însoțite de consumul de MDMA (ecstasy) persistă ani buni de la primul tratament în cazul persoanelor cu stres postraumatic. Rezultatele cercetării se pot dovedi utile pentru cei care nu-și găsesc alinarea în tratamentele convenționale, deși numărul pacienților analizați a fost mic.

În cadrul testelor clinice, 20 de pacienți pentru care psihoterapia sau medicamentele convenționale anti-stres postraumatic nu au dat rezultat au  primit MDMA sau un medicament cu efect de placebo în timpul a două ședințe de psihoterapie de câte opt ore, scrie Nature.com. Tratamentul cu MDMA a indus un răspuns pozitiv în proporție de 83%, spre deosebire de 25% în cazul celui cu placebo. Răspunsul pozitiv la tratament a fost definit prin diminuarea cu peste 30% a simptomelor standard. Cercetătorii cred că ecstasy-ul reduce frica și impulsurile de apărare și sporește încrederea dintre pacient și psihoterapeut.

Mai mult decât atât, beneficiile tratamentului cu MDMA persistă după câțiva ani de la prima administrare, deși rezultatele sunt foarte restrânse în acest sens. Mai exact, doi dintre participanții la studiu au intrat în recidivă după patru ani, dar reducerea inițială a gravității simptomelor s-a menținut. În plus, nici unul dintre subiecți nu a prezentat efecte secundare negative. Unul dintre autorii studiului spune că rezultatele cercetării sunt cele mai importante de până acum în încercarea Asociației pentru Studii Psihedelice din Santa Cruz, California, din care face parte, de a transforma MDMA-ul în medicament cu prescriere de la medic.

Aflați mai multe detalii pe Nature.com.

 

Puteți citi și:

Ecstasy-ul pur este sigur pentru consum

“Consumator de ecstasy: E ca şi cum mi-am reparat adolescenţa timidă”

Drumul spre antidepresie ar putea fi presărat cu ketamină


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger