Ecranul tactil care recunoaşte amprentele, varianta "după standardele FBI"

0

Un nou tip de ecran tactil care identifică utilizatorul după amprente ar putea intra pe piaţă în viitorul apropiat. Dispozitivul ar putea redefini securitatea online şi modul în care interacţionăm cu computerele în sfera publică.

 

 

Ecranele tactile din prezent pot emite lumină, dar nu o pot simţi, ceea ce face imposibilă recunoaşterea amprentelor dacă nu este adăugat un senzor suplimentar dispozitivului. Cercetătorii Christian Holz şi Patrick Baudisch de la Institutul Hasso Plattner din Germania vor să schimbe acest lucru. „Ecranele nu pot scana amprente şi senzorii de amprente nu pot arăta imagini. Ceea ce am inventat noi face ambele acţiuni, nimeni nu a mai făcut aşa ceva înainte”, a explicat Holz pentru publicaţia New Scientist.

Prototipul lor foloseşte un ecran de sticlă cu milioane de mici fibre optice legate între ele. Fiecare fibră emite raze de lumină de la o imagine proiectată sub ecran, în timp ce o sursă de lumină infraroşie face legătura între amprente şi o cameră infraroşie. Testele preliminare ale dispozitivului ar avut o acurateţe în recunoaşterea amprentelor la nivelul standardelor FBI, a declarat Holz. Cei doi cercetători lucrează acum la o altă variantă a prototipului, şi mai evoluată. Invenţia lor ar putea schimba modul în care interacţionăm cu computerele în public: spre exemplu, în cafenele care au astfel de ecrane tactile puse la dispoziţia clienţilor, aceştia ar putea veni fără laptopuri la o cafea şi ar sta pe internet în baza recunoaşterii amprentelor fiecăruia. O altă utilizare ar fi securitatea documentelor electronice, spre exemplu.

 

Sursa, foto şi mai multe detalii: New Scientist


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger