Ecologia, materie universitara in Germania

0

O noua specializare universitara, unica in lume, Global Change Ecology, este dedicata provocarilor impuse de transformarile pe care le sufera mediul inconjurator, relateaza Deutsche Welle.

Circa 20 de studenti se inscriu an de an la cursurile de masterat gazduite in Bayreuth. Cei mai multi dintre ai au studiat deja biologie, chimie sau meteorologie, dar si cei care au absolvit economie sau agronomie sunt interesati de provocarile pe care le presupun evidentele modificari climatice.

Tinerii care aleg sa studieze “Global Change Ecology”, aprofundeaza modificarile globale ale climei si efectele acestora la nivelul sistemelor ecologice si al societatii.

Decanul specializarii, profesorul Carl Bayerkuhnlein, crede ca este nevoie de oameni de stiinta specializati care sa isi doreasca sa analizeze schimbarile sistemelor ecologice.

“Nu este o specializare de masa. Avem nevoie de multi oameni care sa se ocupe de acesta tema, dar ne trebuie specialisti bine pregatiti. De aceea ma bucur mult ca putem oferi o specializare bine pusa la punct”. Dar tocmai caracterul intensiv al pregatirii devine o problema, dupa cum sustine studentul Holger Dempl. Patru semestre nu ajung pentru a aprofunda volumul de informatii.

“Exista multe posibilitati, asa incat in ultimul semestru am facut o practica lunga. Nu am participat la cursuri si am pierdut din materie. Dar si asa ma bucur ca am aflat lucruri care imi vor folosi in cariera”.

Dintre meseriile pe care le pot imbratisa viitorii absolventi la finalul celor patru semestre de masterat in “Global Change Ecology” mentionam pe cea de consultant politic sau economic sau chiar cercetator.

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger