Echipa de fotbal CFR Cluj a renunţat la parteneriatul cu RMGC. Motivul invocat: suporterii

11

Potrivit unui anunţ postat pe website-ul oficial al echipei de fotbal CFR 1907 Cluj, conducerea echipei a renunţat la parteneriatul semnat anul trecut cu compania Roşia Montană Gold Corporation, care propune proiectul minier de exploatare a aurului cu cianuri de la Roşia Montană.

 

 

Iată anunţul oficial al conducerii CFR Cluj:

 

„Părerea suporterilor noştri contează întotdeauna

Având în vedere că parteneriatul clubului nostru în ceea ce priveşte închirierea de spaţii publicitare pentru Roşia Montană Gold Corporation a expirat la finalul anului 2011, am decis să nu prelungim acest contract. Ţinând cont de mesajele pe care le-am primit în acest sens de la o parte a suporterilor şi susţinătorilor noştri, s-a decis încetarea asocierii imaginii CFR 1907 Cluj cu RMGC.

Conducerea CFR 1907 Cluj”

 

Potrivit site-ului Ştiri de Cluj, contractul dintre CFR Cluj şi RMGC s-a semnat în 2 martie 2011 şi prevedea sponsorizarea echipei pentru un an, cu posibilitatea de a fi prelungit, conform declaraţiilor de atunci ale conducerii echipei de fotbal; suma acordată de RMGC clubului nu a fost dezvăluită. Chiar la semnarea contractului, suporterii echipei clujene au făcut o petiţie online şi şi-au exprimat dezacordul faţă de această asociere. Petiţia cererea conducerii clubului să renunţe la banii primiţi de la RMGC. „Suporterii CFR protestează faţă de decizia clubului clujean de a intra în parteneriat cu compania Roşia Montană Gold Corporation, indiferent de forma sau de beneficiile materiale aduse clubului, din cauza gravelor nereguli ecologice, dar şi social-economice pe care proiectul societăţii canadiene le va avea asupra României. Nu vrem sponsorizare cu preţul onoarei!”, se arăta în mesajul petiţiei de anul trecut.

La vremea respectivă, preşedintele clubului, Iuliu Mureşan, susţinea că „suporterii nu s-au documentat suficient” şi că avantajele materiale ale clubului în urma asocierii de imagine erau semnificative. Iată ce declara Mureşan în urmă cu un an, conform Ştiri de Cluj: „Vreau să vă spun anumite lucruri pe care poate nu le ştiţi. Cianuri se găsesc în toate fructele, în cafeaua pe care o bem zilnic se găsesc 6 miligrame de cianură. În sâmburele de migdale e mai mare concentraţia. Cianuri există. (…) Cianura este o substanţă pe care dacă o iei în stare pură este letală, dar în ceea ce fac dânşii nu este, pentru că vin cu o tehnologie, m-am documentat, în care substanţa periculoasă va fi deversată într-un loc izolat, nu va ajunge în râuri şi în ape”.

În urma contractului, RMGC a beneficiat de spaţiu publicitar în incinta stadionului „Dr. Constantin Rădulescu” al echipei CFR Cluj şi a apărut pe tricourile jucătorilor. Acum, însă, conducerea clubului anunţă, brusc, încheierea parteneriatului cu RMGC, prin neprelungirea contractului care era semnat pentru un an şi motivează că face acest lucru pentru că a fost solicitat de o parte a suporterilor şi susţinătorilor echipei de fotbal clujene.

 

Sursa şi foto: CFR 1907 Cluj


11 comentarii

  1. O miscare proasta de a renunta la sponsori ca nu le plac suporterilor, care au oricum o imagine biasata despre acestia in urma distorsionarii informative conduse de ong-isti.

  2. stii cine stie ce inseamna exploatare cu cianuri? cei de la Comisia Europeana, suedezii, finlandezii, astia care fac exploatari cu cianuri dupa ultimele norme, norme ce se aplica si la Rosia Montana. sunt si ei platiti de RMGC? :))))

  3. Esti fratele sau prietenul ei de te-agiti asa ca pepsi??? Stai linistit ca n-an nimic personal cu saraca dobitoaca… n-ai vazut asa ceva omule… :)))

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger