Earth Hour 2012: Pe 31 martie se sting luminile

2

Sâmbătă, 31 martie, 41 de oraşe din România vor sărbători Earth Hour, cea mai mare manifestare de mediu din toate timpurile. La invitaţia WWF- România, acestea s-au înscris pe lista Oraşelor Oficiale Earth Hour din întreaga lume şi se pregătesc intens pentru seara de 31 martie: începând cu 20:30, luminile se vor stinge timp de oră. Vedeţi ecoharta evenimentelor.

 

© WWF

 

Sursa: OraPamantului.ro

 

Orașele Oficiale Earth Hour 2012 sunt: Bistrița, Adjud, Aiud, Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Botoșani, Brăila, Brașov, București, Baile Tusnad, Calafat, Cluj-Napoca, Constanța, Drobeta Turnu-Severin, Deva, Focșani, Galați, Giurgiu, Horezu, Iași, Oradea, Panciu, Roșiorii de Vede, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Roman, Salonta, Slatina, Satu Mare, Sighișoara, Slobozia, Târgoviște, Timișoara, Vatra Dornei, Tulcea, Turda, Vaslui.

În toate cele 41 de oraşe, municipalităţile vor întrerupe iluminatul instituţiilor publice şi al clădirilor emblematice şi vor promova ideea stingerii luminilor în rândul instituţiilor private, încurajând totodată cetăţenii să repete acest gest simbolic în locuinţele lor.

Bistrița, Capitala Earth Hour 2012, va stinge luminile în tot orașul timp de o oră, bistriţenii fiind invitaţi pe Strada Pietonală Liviu Rebreanu pentru a lua parte la o serie de evenimente speciale, derulate de-a lungul întregii zile. Începând cu orele 16:00, un panou special, tapetat cu diverse angajamente legate de protecţia mediului, va sta la dispoziţia bistriţenilor pentru a-şi face fotografii, comunicând astfel propriul angajament. La ora 20:00, pe Strada Pietonală Liviu Rebreanu se va da startul marşului ciclist Bistrița 60+. Tot la ora 20:00, Primăria Bistriţa și WWF-România invită bistrițenii la evenimentul „Mai mult decât o oră pentru planetă”, din program făcând parte momente artistice, acrobații cu flăcări, dar şi un moment emoționant, în care 500 de copii vor aprinde lampioane confecţionate manual, chiar de ei. Invitaţii speciali sunt Milena Paraschiv şi Radu Popescu, care se numără printre câştigătorii din România ai competiţiei Rio+20 Global Youth Music Contest.

În București vor stinge luminile, în mod simbolic: Palatul Parlamentului, Ateneul Român, Opera Națională, Biblioteca Centrală Universitară, Biblioteca Națională, British Council, Institutul Italian de Cultură, Institutul Cultural Român, Muzeul Antipa, dar și sedii de companii precum: Hotelul Intercontinental, Hotelul Pullman și compania Cosmote. Mai multe hoteluri, cafenele și restaurante își invită clienţii să petreacă o seară la lumina lumânărilor.

Pentru a vizualiza evenimentele:

1. Accesează www.ecoharta.ro pentru a afla ce evenimente se pregătesc în oraşul tău de Earth Hour.;

2. Click pe butonul „locații” – caută oraşul care te interesează;

3. Click pe „localizează imagini”.

Nu uita să fotografiezi sau să filmezi cele mai frumoase momente de care te vei bucura mâine şi să ni le trimiţi pe [email protected]. Noi vom avea grijă să le împărtășim cu cât mai mulți oameni. Nu uita nici că anul acesta premiem cele mai frumoase fotografii de la Earth Hour!

De la an la an, mişcarea Earth Hour, iniţiată şi coordonată la nivel global de WWF, capătă proporţii din ce în ce mai mari, cucerind sute de milioane de oameni şi, totodată, inducând un sentiment de apartenenţă la o comunitate în rândul celor care sarbătoresc Earth Hour de fiecare dată. Evoluţia spectaculoasă pe care a cunoscut-o mişcarea, de la prima ediţie din 2007, care a avut un singur oraş participant (Sydney), şi până în prezent, cu o participare de peste 5.200 de oraşe din 135 de ţări, a demonstrat că 1,8 miliarde de oameni din întreaga lume îşi doresc să facă ceva concret pentru mediul înconjurător. Mai mult, de-a lungul timpului, ei şi-au împărtăşit în mod voluntar poveştile, ideile şi planurile de acţiune în beneficiul naturii, arătând că le pasă si că vor să se dedice mai mult acestei cauze. Astfel, Earth Hour a devenit un simbol important al unui angajament mult mai complex decât ceea ce presupunea evenimentul la început – stingerea luminilor pentru o oră.

 


2 comentarii

  1. Pingback: Recomandarea de vineri… « Alina Gorghiu Blog

  2. Pingback: Earth Hour 2012: Pe 31 martie se sting luminile | EvoNews – Stiri de ultima ora

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger