Earth Hour 2011: O oră de întuneric pentru salvarea planetei

0

51 de orașe din România vor stinge luminile pentru o oră în această seară, alăturându-se campaniei Earth Hour, cea mai mare manifestare de mediu din istorie. Ca în fiecare an, WWF invită bucureștenii să sărbătorească Earth Hour în cadrul unui eveniment care nu va implica surse de curent, organizat împreună cu Primăria Municipiului București. Evenimentul “Mai mult decât o oră pentru planetă” se va desfășura sâmbătă, începând cu 17.30, în Piața George Enescu.

Bucureștiul se va număra, ca și în anii trecuți, printre capitalele lumii care vor stinge luminile în semn de susținere a cauzei Earth Hour. Pe 26 martie, de la 20:30, Palatul Parlamentului, Ateneul Român, Opera Română, Teatrul Național București, Muzeul Național de Artă al României, Teatrul Național București și Biblioteca Centrală Universitară, alături de zeci de sedii de companii și instituții, se vor cufunda în întuneric timp de o oră.

Sărbătoarea Earth Hour 2011 va începe prin startul pentru Marșul Earth Hour 2011. Bicicliștii bucureșteni sunt așteptați în Piața George Enescu, de unde se va pleca pe următorul traseu: Str. C.A. Rosetti- Bd-ul. G-ral. Gheorghe Magheru- Piața Romană- Bd-ul. Lascăr Catargiu- Piața Victoriei- B-dul. Aviatorilor- Piața Charles de Gaulle- Bd-ul. Mareșal Constantin Prezan- Arcul de Triumf- Șos. Kiseleff- Piața Victoriei- Calea Victoriei – întoarcere în Piața George Enescu.

Începând cu ora 20:00 publicul se va putea bucura, ca și în anii trecuți, de un concert Sistem 100% unplugged, iar la 20:30 se va da tonul stingerii luminilor Ateneului Roman, ale Bibliotecii Centrale Universitare și ale Muzeului Național de Artă.

Noutatea ediției de anul acesta o constituie platforma speciala 60+, care permite susținătorilor Earth Hour să împărtășească idei, povești sau planuri despre cum aleg să îți reducă impactul negativ asupra planetei.

Mii de alte orașe din lume sting în această seară lumina de la ora locală 8.30. Earth Hour a demarat în 2007 în Australia cu 2.2 milioane de oameni și 2.000 de companii. Un an mai târziu, Earth Hour a devenit global, 50 de milioane de oameni stingând lumina timp de o oră. În 2010, evenimentul a culminat u o participare a 28 de țări. Anul acesta, toate construcțiile importante din lume de la Harbour Bridge din Sidney la cea mai înaltă clădire din lume Burj Khalifa din Dubai. Reprezentanții WWF spun că în acest an participarea va bate orice record. Stingerea luminilor a început deja în Fiji și Noua Zeelandă și se va încheia, la 24 de ore de la primele lumini stinse, în Samoa.

Foto: WWF

Citiți și:

Mai multe lucruri mici fac cât unul mare? Gesturile simbolice care salvează planeta

Modelul Miranda Kerr este ambasadorul mondial al Earth Hour 2011

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger