E-mailurile, sms-urile și chat-ul ne prostesc

0

În momentul în care ați citit titlul acestui articol, 300 de milioane de emailuri au fost trimise în lume. Jumătate din viața noastră ne-o petrecem conectați la o formă de media. Petrecem mai mult timp la calculator decât cu familia. Iar efectele asupra creierului nu sunt dintre cele mai bune.

 

 

Journal of Personality and Social Psychology afirmă că înțelegem greșit tonul emailurilor cam jumătate din timp; pentru că nu e implicată comunicarea non-verbală și pentru că petrecem atât de mult timp comunicând numai prin cuvinte, mesajele electronice ne slăbesc capacitatea de comunicare.

Fără gesturi, expresii ale feței și prezență fizică, comunicarea electronică seamănă cu cea a autiștilor. Un studiu al Universității din Londra a descoperit că emailing-ul constant și orice formă de comunicare textuală ne reduce capacitatea mentală cu 10 puncte în medie la testele de IQ, 5 puncte la femei și 15 la bărbați. E echivalentul pierderii unei nopți de somn.

Un alt studiu a descoperit că sunt de ajuns câteva zile fără email (și Internet în general) pentru ca nivelul de stres să scadă considerabil.

Dacă nu reușiți să vă controlați singuri dependența de Internet, există aplicații care vă pot ajuta, cum e aceasta.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger